Ali obstaja kaj slastnejšega kot mehke, rahle palačinke, namazane z vašim najljubšim nadevom? Če so se vam zacedile sline, niste edini, saj palačinke veljajo za eno izmed najbolj priljubljenih sladic. Kuharski mojstri so vedno na lovu za recepti, kako njihov okus narediti še boljši, mi pa vam razkrivamo trik, ki jo lahko pri pripravi palačink poskusite tudi sami.
Palačinke se da pripraviti na tisoč in en način. Izbirate lahko med ameriškimi palačinkami, palačinkami z jagodami in malinami, soufflé palačinkami in še mnogimi drugimi. So sladica, ki jo lahko pripravite v samo 20 minutah, lahko pa uživate v popoldnevu preizkušanja novih načinov njene priprave. In če v peki palačink, še bolj pa v njihovem okusu uživate, boste z veseljem prebrali preprost trik, s katerim jih lahko naredite še slastnejše.
Za to, da bodo vaše palačinke še boljše, vam ni treba spremeniti nobene sestavine. Namesto tega se osredotočite na to, na čem jih boste pekli. In skrivnost do uspeha je olje, na katerem je bila najprej ocvrta slanina. Palačinkam bo namreč dalo neverjetno dober okus.
Najbolje bo, če za cvrtje uporabite sveže olje, to pomeni, da ocvrto slanino odstranite iz ponve in odlijete odvečno olje. Nato v isto ponev vlijete mešanico za palačinke in jih spečete, kot bi jih običajno. Dober tek!