Neverjeten trik, kako narediti palačinke še slastnejše

Foto: RitaE / Pixabay
Zadnjič posodobljeno: :

Ali obstaja kaj slastnejšega kot mehke, rahle palačinke, namazane z vašim najljubšim nadevom? Če so se vam zacedile sline, niste edini, saj palačinke veljajo za eno izmed najbolj priljubljenih sladic. Kuharski mojstri so vedno na lovu za recepti, kako njihov okus narediti še boljši, mi pa vam razkrivamo trik, ki jo lahko pri pripravi palačink poskusite tudi sami.

Palačinke se da pripraviti na tisoč in en način. Izbirate lahko med ameriškimi palačinkami, palačinkami z jagodami in malinami, soufflé palačinkami in še mnogimi drugimi. So sladica, ki jo lahko pripravite v samo 20 minutah, lahko pa uživate v popoldnevu preizkušanja novih načinov njene priprave. In če v peki palačink, še bolj pa v njihovem okusu uživate, boste z veseljem prebrali preprost trik, s katerim jih lahko naredite še slastnejše.

Palačinke lahko pripravite zelo hitro, ali pa si za preizkušanje novih receptov vzamete ves popoldan Foto: Cottonbro / Pexels

Za to, da bodo vaše palačinke še boljše, vam ni treba spremeniti nobene sestavine. Namesto tega se osredotočite na to, na čem jih boste pekli. In skrivnost do uspeha je olje, na katerem je bila najprej ocvrta slanina. Palačinkam bo namreč dalo neverjetno dober okus.

Najbolje bo, če za cvrtje uporabite sveže olje, to pomeni, da ocvrto slanino odstranite iz ponve in odlijete odvečno olje. Nato v isto ponev vlijete mešanico za palačinke in jih spečete, kot bi jih običajno. Dober tek!

Recept: ameriške palačinke z jabolčnim prelivom

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!