fbpx

Neverjeten trik! Kako se znebiti komarjev v vašem domovanju?

Kaj odganja komarje?!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Poletni komarji včasih motijo ​​naš mir, motijo ​​spanje in dobro razpoloženje. Hkrati pa piki komarjev niso nedolžni. Osredotočite se na naravne izdelke, s katerimi se lahko znebite teh nadležnih žuželk! Poznate naravne stvari, ki odganjajo komarje?

Kako se znebite komarjarjev v notranjih prostorih vašega bivališča, stanovanja ali hiše? To so enostavni in zelo, zelo preprosti nasveti.

  • Kako se znebiti komarjev?
  • Kaj odganja komarje?

Eterično olje limonske trave

Ekološka eterična olja so med najboljšimi naravnimi rešitvami za odganjanje komarjev iz vašega doma. Razpršeni v spalnici ali dnevni sobi vam omogočajo, da preživite prijetne poletne večere, brez srbenja. Je naravni repelent, saj molekule, ki jih vsebuje, posegajo v žuželke, ki jim seveda skušajo pobegniti.

Za mirno noč vlijte nekaj kapljic v difuzor uro ali dve pred spanjem. Pustite ga prižganega in ga med spanjem izklopite. Če nimate tovrstnega aparata, lahko nekaj kapljic dodate v gorečo svečo. S toploto se bo vonj eteričnega olja razširil po prostoru! Če vas kljub tem previdnostnim ukrepom ugrizne komar, vedite, da je eterično olje limonske trave učinkovito tudi pri lajšanju pikov. Antiseptično in protivnetno delovanje pomaga pomiriti srbenje in mravljinčenje, ki pogosto spremljata pik.

Foto: envato

Starodavni repelent proti komarjem

Tukaj je babičin recept, ki lahko pomaga odgnati komarje iz vašega doma. Za pripravo potrebujete 20 cl vode, 1 gram pekovskega kvasa, 50 gramov rjavega sladkorja in na pol prerezano plastenko. V loncu segrejemo vodo in sladkor, da dobimo tekočo zmes. Ko se ohladi, zlijete zmes v spodnji del plastenke, ki ste jo prepolovili.

Zmesi brez mešanja dodamo pekovski kvas, nato potisnemo glavo steklenice (zgornji del) v dno. Tako dobljeni predmet ovijte s temnim papirjem (lahko uporabite vrečo za smeti), preden ga postavite na strateško mesto, torej prostor, kjer radi preživljate čas in kjer živijo komarji. Te žuželke bo pritegnil vonj, ki nastane pri fermentaciji sladkorja. In ko pridejo v steklenico, ne bodo mogli več ven.

Druge učinkovite rešitve

Obstajajo tudi druge rešitve za razpršitev komarjev iz vašega bivalnega prostora brez uporabe kemikalij. Komarji ne prenašajo vonja nekaterih rastlin, predvsem: geranije, melise, timijana in majhnih listov bazilike. Da bi se poleti izognili komarjem, je morda zanimivo, da na okna postavite lončke s temi rastlinami. To bo seveda omejilo invazije žuželk.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!