Newron Motors EV-1: leseno električno motorno kolo

Francoski proizvajalec motornih koles Newron Motors je šel pri izdelavi okolju prijaznega motornega kolesa še korak dlje od konkurentov. Motorno kolo Newron EV-1 namreč poganja električna energija in je v večji meri narejeno iz lesa.

Newron Motors EV-1 je prototip električnega motornega kolesa, ki je delno narejeno iz lesa, njegov dizajn pa tako mamljiv, da se ga preprosto ne moremo nagledati. Razgaljena baterija je obdana z “lesenim oklepom”, ki je lahko narejen iz ebenovine, hrasta, rdeče cedre ali jesena. Baterija bo za polnjenje potrebovala okoli 40 minut, s polno pa se bo mogoče peljati do 300 kilometrov daleč oziroma do 220 kilometrov, če se bomo vozili po avtocesti. Največja hitrost EV-1 je 220 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v le 3,0 sekunde. Lastniki bodo imeli na voljo aplikacijo, prek katere bodo lahko spremljali stanje baterije, količino preostale električne energije in še nekaj drugih podatkov.

Newron Motors EV-1
Newron Motors EV-1

Naredili bodo le 12 primerkov motornega kolesa EV-1. Tisti, ki so zainteresirani za nakup, lahko z 2.000 evri depozita rezervirajo svojega, ki bo na voljo v letu 2021. Pri Newron Motors menijo, da bo končna cena električnega lesenega EV-1 med 60.000 in 67.000 evri.

Galerija: Newron Motors EV-1

Dodatne Informacije

Več informacij:
newronmotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ponovno rojstvo legende: športni Volvo P1800 by Cyan Racing