Nežno, domiselno in ljubko srce horoskopa: zato imamo radi ljudi, rojene v znamenju rib

Najbolj čustveno astrološko znamenje

Zadnjič posodobljeno: :

Ribe so zelo občutljive, empatične in občutljive, imajo močno intuicijo.

Smo v obdobju, ko se obračamo na ustvarjalnost, umetnost, pesem, ples, poezijo, fotografijo, meditacijo, duhovnost, transcendentalni svet, višja stanja zavesti in višje jaze. To ni obdobje materialnega, temveč duhovnega.

Ribe so zadnje znamenje zodiaka in predstavljajo konec cikla. Astrološko leto se začne s pomladjo in vstopom Sonca v znamenje ovna, cikel pa se konča v znamenju rib. Zato naj bi bile ribe najmanj materialistične med vsemi znaki.

Bik, lev, tehtnica in ribi so ustvarjalni, umetniški znaki, a za razliko od recimo levov, ribe niso nore na odrske luči. Raje imajo osamljene kraje, zapuščene otoke, kjer bodo lahko v miru ustvarjale svoje stvaritve ali našle duhovni mir daleč stran od drugih. Obožujejo vodo – morje, reke, jezera, zato je za ribe vedno priporočljivo, da živijo v bližini vode.

Za ribe je vedno priporočljivo, da živijo v bližini vode.

Ribe so tudi znak žrtvovanja in odrekanja, saj je za njih pomembnejše počutje nekoga drugega kot pa svoje počutje. Zato se nanje pogosto navežejo energetski vampirji. Njihove meje med svojim svetom in svetom drugih ljudi so zelo tanke in nedoločene, zato pogosto prevzamejo misli in razpoloženje drugih ljudi. Zato je za ribe pomembno, da so med veselimi in optimističnimi ljudmi, kajti če že morejo zlahka pasti pod vpliv, potem naj bo ta vpliv pozitiven.

Ribe zelo rade pomagajo drugim in skupaj z vodnarji spadajo med humanitarna znamenja. Vodnar pomaga drugim iz družbene zavesti in želje po socialni pravičnosti, ribe pa iz čustvenega vidika in sočutja do drugih.

Ribe so zelo občutljive, empatične in občutljive, imajo močno intuicijo. Njihovo razpoloženje je zelo spremenljivo, istega dne jih prevzame cel spekter različnih čustev, zato jih je zelo lahko prizadeti.

Ribe imajo močno intuicijo.

Pri ribah je močno izraženo nezavedno, a tudi nadzavestno. Zelo pogosto so nekje med oblaki in so nagnjene k fantaziranju, bežanju pred resničnostjo, saj materialni svet ni tisto, kar pritegne njihovo pozornost. Neoprijemljivi svetovi imajo nanje večji vpliv kot materialni.

Svet pogosto vidijo z rožnatimi očali in ko enkrat padejo, je veliko razočaranje. Ribe so očarane in nato razočarane zaradi pomanjkanja občutka za resničnost in objektivnega pogleda na stvari. Ribe v negativni obliki so lahko lažnivci in prevaranti, saj njihov vladar Neptun daje iluzije in laži.

Od športov imajo najraje vodne športe – jadranje, plavanje, veslanje, vaterpolo, drsanje. V medicinskem smislu nadzorujejo stopala, vrh glave, hipotalamus, hipofizo in epifize, psiho, avtoimunske in neznane bolezni ter alergije.

Predstavljajo neskončni ocean zavesti, celotno stvaritev, zavest enotnosti, stanje, v katerem je vse eno. Tu ni prostora, ne časa, ne dvojnosti, ne individualne zavesti. Vse obstaja hkrati, ni ničesar, kar ne bi obstajalo. Vse preizkuša vse. Začetek in konec.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!