Ni tvoja naloga, da nekoga spremeniš in ga “prisliš”, da te ima rad!

Zadnjič posodobljeno: :

"Včasih so ljudje lepi. Ne v tem, kako so videti. Ne v tem, kar pravijo. Pač pa v tem, kar so." - Neznani avtor

Ljudje so z razlogom takšni, kakršni so. Ko srečate nekoga, ki si ga neustavljivo želite rešiti, vam vesolje govori, da morate pravzaprav rešiti sami sebe. V bistvu ves čas pomagamo, rešujemo drug drugega. Pomoč prejmejo tisti, ki za njo prosijo. Tisti, ki jo dajo, pa hkrati delajo tudi zase – torej opravljajo svoje poslanstvo in hkrati pridobijo lastna spoznanja, ki se odražajo v ogledalu tistega, ki prosi za pomoč.

Ko v nekom prepoznate potencial, se najpogosteje usmerite v njegovo “fino obdelavo”. Začnete ga popravljati, polirati, brusiti in ustvarjati po podobi, ki ste jo videli nekje, in za katero menite, da je resnična in dosegljiva. Ženske to najpogosteje počnejo z moškimi, v katere se zaljubijo. Zaljubijo se v to, kar vidijo in so navdihnjene z občutki. Tedaj ga začnejo oblikovati in ustvarjati njegovo podobo, kakor da je glina v njihovih rokah.

Ko vas bo naslednjič ujel božanski navdih oblikovanja osebe iz gline, ne pozabite, da nikogar ne morete ustvariti. Ste ženska ali moški in lahko ustvarite ter oblikujete le življenje v sebi. Vendar tudi takrat niste ustvarjalec in kreator tega življenja, temveč le kanal. Kanal s katerim življenje prihaja na ta svet in vam prinaša vaše naloge.

Ljudje so z razlogom takšni, kakršni so.

Nikogar ne morete spremeniti. Ne morete oblikovati, ustvariti iz nekoga tisto, kar mislite, da bi ta oseba lahko bila.

Ne morete sestaviti koščkov njenega srca, okrepiti njene integritete in ji vliti pogum in moč v dušo. Lahko pa to oseba stori sama. To je njena moč in njena naloga. In hkrati vaša skušnjava, ko se hočete vmešati. Ne delajte tega. Naslednjič se ne prepustite skušnjavi, da ne boste končali z razočaranjem, zlomljenim srcem, ponižanjem. Da se ne boste počutili izkoriščene in se spraševali, zakaj se je spet to zgodilo, če pa ste mu/ji želeli le najboljše.

Zakaj? Ker se niste potrudili zase in za uresničitev svojih sanj, ampak ste vložili vso svojo moč in energijo, da nekoga spremenite, oblikujete, popravite in ozdravite, ne da bi ta oseba to sploh zahtevala od vas. In oseba se je temu seveda uprla. Ves čas je protestirala, vedno bolj se je upirala, distancirala, ignorirala vaše nasvete in navodila, zavračala vaše poskuse, da bi ji pomagali.

Pa kaj, če je ta oseba zlomljena, negotova, polna predsodkov in napačnih predstav, uničujoča in jezna. Zaradi vas ne bo prenehala biti takšna in ne bo postal/-a moški/ženska vaših sanj.

Najboljše, kar lahko naredite za nekoga, za katerega utripa vaše srce je, da ste ob njem in da verjamete vanj. Vso odgovornost za njihovo življenje in odločitve pa prepustiti tej osebi. In jo v tem podpirajte.

Nikogar ne morete prisiliti, da vas bo pogledal na drugačen način, da bi videl vašo vrednost, plemenitost in predanost.

Če oseba, ki vam je všeč, ne more odsevati v vašem ogledalu, pojdite naprej. To je najboljše, kar lahko storite zase. In ko naredite nekaj tako dobrega zase, to v vas povzroči številne pozitivne premike.

In obstaja še ena pozitivna posledica tega! Ko izpustite osebo, ki ji ni mar za vas, v svoje življenje spustite nekoga, ki prepozna vašo vrednost in ceni to, kar ste.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zakon iz pekla: različne vrste strupenih žen