Ni utrujeno tvoje telo, tvoja duša je!

Zadnjič posodobljeno: :

Ko gre človek skozi daljša obdobja duševne in čustvene izmučenosti, njegova duša pogosto pade v globok počitek, kar se velikokrat enači z depresijo, saj so simptomi podobni.

In ne glede na to, kako močno si želimo, da bi bilo bolje, poskušamo pozitivno razmišljati in svoj fokus usmeriti na to, da bi bili bolj energetični, se še vedno počutimo slabo in izčrpano.

Razlog, da se nam to dogaja, je, da naša duša potrebuje čas, da se pozdravi, enako, kot ga potrebujejo zlomljene kosti. Čeprav duše ne vidimo, je enako tako pomembna kot tempelj, kjer prebiva, in zato bi morali zdraviti dušo enako resno kot poškodbe na telesu.

Če bomo te znake zanemarili, lahko to privede do zelo resnih posledic, kot so kronična tesnoba, težave z duševnim zdravjem in depresija. Tukaj je 10 znakov, da je naša duša izmučena in nima energije.

1. Čez dan je vse, kar si želimo, da bi lahko ležali in počivali. Pogosto dremamo in včasih težko vstanemo in se spravimo iz postelje. Ponoči nemirno spimo, ker imamo intenzivne sanje in nočne more, ki se čutijo kot izjemno resnične.

2. Boli nas celo telo. Brez razloga občutimo napestost, omotico, bolečine v želodcu, zamegli se nam vid, pogosti so tudi glavoboli. Želimo si, da bi se počutili bolje, vemo, da ni nič narobe z nami, a klju temu si ne moremo pomagati.

3. Ko nas nekdo vpraša, kaj je narobe z nami, ne vemo, kako mu odgovoriti, ker niti sami ne vemo, kaj točno občutimo. Vemo, da je to, kar se dogaja v nas, nekaj kompleksnega in globokega, nikakor pa ne moremo opisati, zakaj se tako počutimo in še pomembneje, zakaj ne moremo iz tega počutja.

Ko nas nekdo vpraša, kaj je narobe z nami, ne vemo, kako mu odgovoriti, ker niti sami ne vemo, kaj točno občutimo.
Ko nas nekdo vpraša, kaj je narobe z nami, ne vemo, kako mu odgovoriti, ker niti sami ne vemo, kaj točno občutimo.

4. Pogosto se počutimo razdrobljene in dezorientirane, ker naš um in telo nista usklajena. Stvari nenehno pozabljamo in se počutimo izgubljene. Kot da ne bi pripadali temu svetu …

5. Vsa naša čustva so okrepljena. Počutimo se izjemno čustvene in brez očitnega razloga jočemo. Včasih imamo občutek, da nam bo srce eksplodiralo od ljubezni, včasih pa da se nam bo zlomilo. Zato smo tako prestrašeni, ko gre za čustva in odpiranje drugim.

6. Imamo blage napade panike ali pa nas daje kronična tesnobnost.

7. Počutimo se zelo osameljene, tudi ko smo z drugimi ljudmi. Začnemo se spraševati o njih in o temu, ali jim lahko zaupamo, saj smo večino časa v položaju obrambe.

8. Imamo grenke, ljubosumne, jezne ali zamerljive misli o vsem, kar se dogaja okoli nas, čeprav smo sicer zelo sočutna in skrbna oseba, ki odpušča.

Počutimo se zelo osameljene, tudi ko smo z drugimi ljudmi.
Počutimo se zelo osameljene, tudi ko smo z drugimi ljudmi.

9. Naše telo je šibko in vsako gibanje nas izčrpa. Primanjkuje nam energije, telovadba pa nas več ne osrečuje, ker je postala (pre)naporna.

10. Pogosto nas je strah in smo negotovi glede svoje prihodnosti. Včasih se počutimo tako izčrpane, da želimo preprosto popakirati kovčke in začeti znova, saj ne uživamo več v stvareh, ki so nas včasih osrečevale.

Če se tudi vi tako počutite, je skrajni čas, da sebe postavite na prvo mesto in poskrbite za svojo dušo. Počivajte toliko, kot to potrebujete. Izklopite telefon in preživite nekaj časa s svojimi najljubšimi stvarmi.

Pripravite si vročo kopel, meditirajte, predvajate si svojo najljubšo glasbo in več časa preživite z ljudmi, ki jih imate najraje.

Izogibajte se negativnimi mislim in se prenehajte kritizirati. Učite se uravnotežiti svojo energijo.

Ko boste resnično pozorni na to, kaj želi vaša duša, boste lahko iz življenja odstranili vse tisto, zaradi česar se počutite tako izmučene in oslabljene. Takrat se boste lahko osredotočili na pozitivne misli in izkušnje, iz vas pa bosta sijali lepota ter pozitivna energija.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Shranite si to besedilo in ga preberite, ko se vam zdi, da ne najdete smisla