Nikoli ne pozabi, da je prava ljubezen vredna čakanja!

"Resnična ljubezen se začne, ko se ničesar ne pričakuje v zameno." – Antoine De Saint-Exupery

Prosim, nikoli ne pozabi, da je na resnično ljubezen vredno čakati. Resnična ljubezen ni tisto, zaradi česar moraš hiteti. To ni nekaj, v kar bi se silil. Prava ljubezen je dragocena. Je sveta. To ni nekaj, kar bi zavrgel.

Prava ljubezen je redka. Je bleščeč diamant v svetu, polnem kamenčkov. Ceni jo. Namenjena je uživanju. Ne obrni se stran od nje. Ni nekaj, česar bi te moralo biti strah. Ni nekaj, pred čemer bi bežal. Resnična ljubezen ne odide.

Pogrešaš bivšega partnerja, ki ti je zlomil srce? Morda pogrešaš moškega ali žensko, ki si ga spoznal/-a v lokalu pred nekaj meseci? Mogoče pogrešaš nekoga, ki ni nikoli pogledal na tvojo pot? Ali morda pogrešaš samo občutek potrebe in želje po ljubezni?

Prava ljubezen bo prišla k tebi, ko ji je namenjeno. Prišla bo do tebe in potrkala na tvoja vrata, ko to najmanj pričakuješ. Mogoče jo boš našel, ko boš sedel ob obali in občudoval let galebov. Ali pa bo ona našla tebe, ko boš pomahal prijaznemu neznancu, neznanki.

Prava ljubezen bo prišla k tebi, ko ji je namenjeno.

Prava ljubezen se bo pokazala v trenutku, ko boš pripravljen. Zgodilo se bo, ko boš zaupal vase. Zgodilo se bo, ko se boš imeli rad sebe brez kogarkoli ob sebi. Zgodilo se bo, ko ne boš videl, da prihaja. In nikoli več ne boš enak.

Ker resnična ljubezen ostane. Ne utripa. Ni krhka. To je oklep. Neprebojni ščit. Prava ljubezen te bo dvignila nad oblake, čeprav si se počutili čisto udobno. Prava ljubezen te bo spodbujala. Prava ljubezen bo vstopila v tvoje življenje, dokler boš potrpežljiv.

Na pravo ljubezen je vredno čakati. Ne potapljaj se v nekaj, kar bo začasno. Ne imej moškega ali ženske le zaradi tega, ker ne želiš biti sam. Ne zadovolji se z ničemer, ki ni polnega, čistega srca. Ne zadovolji se z lažnivci. Ne zadovolji se z igralci in ljudmi, ki ti obljubljajo vse ali nič.

Zaslužiš si več kot to. Zaslužiš si pravo ljubezen. Veliko ljubezen. Resnično ljubezen. Nič manj.

Mogoče si bil v preteklosti ranjen. Mogoče so te ranili ljudje, za katere si mislil, da so tvoji pravi prijatelji. In ljudje, za katere si mislil, da bodo s teboj za vedno.

Ne boj se, da ne bi našel kaj resničnega. Ne boj se občutkov. Ne boj se prave ljubezni. Resnična je. In se bo zgodila. Samo potrpeti moraš. Čakati. Upati. In verjeti. Verjeti vanjo. In verjeti, da si jo to zaslužiš. Počakaj, vredno bo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7 stvari, ki jih dober partner od svoje ženske nikoli ne bi zahteval!