Nikon Z5: kompakten brezzrcalec polnega formata po nižji ceni

test
test
Zadnjič posodobljeno: :

Lani je Nikon predstavil svoja prva brezzrcalna fotoaparata polnega formata, Z6 in Z7, h katerima zdaj dodaja še Nikon Z5 s 24-megapikselnim senzorjem in po nižji ceni.

V primerjavi z Nikonom Z6 je Z5 izgubil nekaj funkcij, a še vedno govorimo o zelo spodobni kameri! Ni zaslona za stanje, pri izdelavi je bilo uporabljene več plastike, senzor ni osvetljen od zadaj, prav tako to ni idealna izbira za posnetke v 4K zaradi 1,7-kratne porezave, še vedno pa so tukaj elementi, ko so 3,69 MP OLED-iskalo, 3,2-palčni zaslon na dotik, procesor Expeed 6 in pa stabilizacija slike v telesu.

Z5 celo popravlja eno največjih pomanjkljivosti modelov Z6 in Z7 – le eno režo za kartico v neobičajnem formatu XQD. Nakup nove kartice namreč ni poceni, le ena reža pa je za številne terenske fotografe premalo. Zato ima Z5 dve reži za UHS-II SD-kartici.

Nikon je prav tako napovedal nov objektiv za serijo Z, in sicer je to najmanjši objektiv polnega formata do zdaj! Gre za 24-50mm f/4-6.3 zoom, ki zložen v dolžino meri le dobrih 7 centimetrov. To ga dela kompaktnega, vsestranskega in nadvse primernega za manjša ohišja serije Z.

Nikon Z5
Nikon Z5

Nikon Z5 bo na voljo konec avgusta po ceni 1.899 evrov (skupaj z objektivom 24-50mm f/4-6.3 zoom).

Nikon Z5
Nikon Z5

Dodatne Informacije

Več informacij:
nikon.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši kompaktni fotoaparati 2021