fbpx

Nissan Ariya s tehnološko inovacijo E-4ORCE za mirno in stabilno zaviranje

Nissan e-4ORCE; Foto: global.nissannews.com

Boljše trenje, hitrejše pospeševanje in večja stabilnost so le nekatere izmed prednosti, ki jih ponuja štirikolesni pogon. Nissanov inovativni sistem e-4ORCE pa doda k naštetemu še udobje.

Štirikolesni pogon ni primeren zgolj za terensko vožnjo, saj ima tudi marsikatero drugo prednost. Po novem je med njimi tudi povečano udobje, ki je zasluga inovativnega sistema e-4ORCE, ki so si ga zamislili inženirji pri avtomobilskem podjetju Nissan. Delovanje sistema so prikazali na inovativen, lahko bi rekli celo japonski način. V prikazanem videu si lahko namreč ogledamo električnega robota, ki skrbi za ʺstrežboʺ tradicionalnih japonskih rezancev. Le to mu gre izvrstno od rok, saj kljub veliki hitrosti, rezancev ne poliva čez rob posode.

Električni robot prikazuje delovanje sistema e-4ORCE, ki ga bomo našli v prihajajočem električnem avtomobilu Nissan Ariya. Le ta bo pospeševala in zavirala s pomočjo dveh elektromotorjev in pri tem ne bo prekomerno nagibala prednjega ali zadnjega dela. To bo povečalo stabilnost in posledično udobje potnikov. Sistem bo omogočal manj zaznavno zaviranje, ter stabilnejšo in mirnejšo vožnjo. Električno Nissan Ariyo, opremljeno s sistemom e-4ORCE, bomo lahko na cestah zasledili že prav kmalu.

Nissan e-4ORCE; Foto: global.nissannews.com

Dodatne Informacije

nissan.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!