Nissan Sway – Nissanovo videnje moderne interpreretacije micre

Nissan Sway
Zadnjič posodobljeno: :

Po nekaj "teaser" fotografijah je Nissan objavil in predstavil študijo modernega mestnega vozia, ki nakazuje, kako bi lahko izgledala naslednja generacija nissan micre. Nissan sway prinaša napredno zasnovo brez stebrička in odpiranje vrat na način "vsaka k sebi". Zaznamujejo ga ostre linije, napihnjen pokrov motorja, športna odbijača in zaključek zadka v obliki dveh velikih trapeznih izpušnih "trobent".

Pri Nissanu povedo, da so pri snovanju začeli popolnoma na novo in želeli zasnovati podobo po godu evropski klienteli, vprid večji družinski uporabnosti pa so se poslužili napredne zasnove brez B-stebrička in nasprotnega odpiranja vrat.

Notranjost je izredno prečiščena, zračna in moderna. Posebnost predstavljajo ultra lahki sedeži z vidno aluminijasto strukturo in prisekan volanski obroč majhnega premera.
Notranjost je izredno prečiščena, zračna in moderna. Posebnost predstavljajo ultra lahki sedeži z vidno aluminijasto strukturo in prisekan volanski obroč majhnega premera.

Malenkost več kot štiri metre dolgega swaya prepoznamo po impozantni motorni maski ali “grillu”, ki jo lepo dopolnjujeta športni prednji odbijač in dva sklopa LED dnevnih luči. Linije so zelo ostre in se stekajo v eno stično točko, na sredini maske, pokrov motorja pa je napihnjen in večkrat vzvalovi. Na boku se bohotijo platišča velikega premera in pa učinek plavajoče strehe, ki v zadnjem času pridobiva na veljavi in že postaja modni trend. Pri juku si je sposodil zadnje luči v obliki bumeranga, za tisti tako željeni opazovalčev “Ooooo” pa poskrbita veliki trapezni izpušni cevi, vgrajeni v prav tako dinamično zaključen odbijač.

PREBERITE ŠE: Nissan pulsar – dostojni konkurente “velikemu” VW golfu

Tudi v notranjosti so oblikovalci zavihali rokave in pričarali moderen izgled kabine z zelo čistimi linijami, ki deluje tudi zelo prečiščeno, vse pa se osredotoča na velik osrednji zaslon v velikosti tablice in dveh stikal in zaslončka med njima, pod tem. Sway je poleg tega dobil še zelo tanke in ultra lahke sedeže, pri katerih je očem lepo vidna aluminijasta konstrukcija, posebno je tudi oblazinjenje iz mikrofibre in kontrastni šivi. Čeprav bi si zagotovo velika večina želela, da bi s proizvodnih trakov prihodnje leto pričela prihajati ravno takšna micra, pa temu zagotovo ne bo tako, vseeno pa Nissanu sporočamo misel, da naj se pri potrjevanju serijske različice, čim manj oddaljujejo od koncepta, saj ta izgleda odlično.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je prihodnost mobilnosti: Amazonov Zoox je predstavil avtonomni Robotaxi