Nissan Xmotion Concept: med znanstveno fantastiko in spokojnostjo

Nissan Xmotion Concept
Zadnjič posodobljeno: :

Nissan Xmotion ima nenavadno ime in ga boste prvič zagotovo napačno izgovorili. Ime se namreč ne izgovori s črko X, saj ta X pomeni "cross" oziroma križ. Za Nissanov koncept bi tako lahko rekli, da nosi ime "čustveni križanec".

Nissan s Xmotion Conceptom eksperimentira z dodajanjem gladkih in bolj aerodinamičnih površin. Vitke linije s koncepta namerava Nissan od leta 2020 dalje uporabljati na svojih prihodnjih križancih in SUV-jih. Če jim bo ta prenos linij uspel v takšni meri, kot jim je na konceptu, si lahko v prihodnje obetamo še kako privlačne Nissanove avtomobile. Na prednjem delu Nissana Xmotion izstopa maska v obliki črke V, ki jo še dodatno poudarijo žarometi v obliki črke U, zaradi katerih se avtomobil zdi še bolj širok, kot je v resnici. Koloteki in odbijači so narejeni iz karbonskih vlaken, posebna barva pa še dodatno poudarja linije koncepta.

V notranjosti Xmotion ponuja dovolj prostora za 6 oseb, ki sedijo v treh vrstah. V vrsti sta tako po dva sedeža, med njimi pa teče osrednja konzola. V potniški kabini zasledimo mnogo elementov japonske kulture. Za primer, spodnji del armaturne plošče je narejen iz lesa in je z japonsko tehniko skladanja sestavljen brez lepila, vijakov ali česa podobnega. Poleg tega se ob zagonu informacijsko-zabavnega sistema na zaslonu prikaže vsem poznani japonski krap oziroma koi. Rdeče in belo oblazinjenje poleg kontrasta ponazarja še podobo japonske zastave. O motorjih ni nobenih podatkov, saj gre v primeru Nissanovega koncepta Xmotion zgolj za vizualno predstavitev in pogled v Nissanovo bližnjo prihodnost oblikovanja.

PRBERITE ŠE: NISSAN STAR WARS: AVTOMOBILI, KI BI SI JIH ŽELELI VSI OBOŽEVALCI VOJNE ZVEZD

Galerija slik: Nissan Xmotion Concept

Dodatne Informacije

Več informacij:
nissanusa.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BMW Motorrad Definition CE 04: prihodnost je tu