Najbolj pričakovani glasbeni albumi 2018

Pred mesecem smo brali o najboljših albumih v minulem letu, zdaj je čas za napovedi v novem. Nekaj čivkov smo že slišali, nekaj govoric bo očitno potrjenih, a kot kaže, bo tudi 2018 glasbeno zelo pestro leto.

Velika imena se vračajo na sceno. No, saj niso nikamor odšla, morda so le zimovala ali pa preživljala ustvarjalne ure v studijih. Med njimi naj samo omenimo že skoraj zimzelenega in fenomenalnega Justina Timberlaka, ljubko Ariano Grande, manchestrske The 1975, dolgo pogrešane Arctic Monkeys in še in še. Torej, izpraznite svoje mobilne naprave, saj bo nova bera obsežna!

JUSTIN TIMBERLAKE (Man of the Woods)

2. februarja bo na prodajne police po petih letih spet prišel album Justina Timberlaka. “Man of the Woods” bo Justinov peti studijski album, s katerega na radijskih valovih že odmeva prvi singel Filthy. Že odštevamo dneve.

Justin Timberlake
Justin Timberlake

CAMILA CABELLO (Camila)

Najstniška senzacija Camila Cabello se je na glasbene odre povzpela z megauspešnico Havana. Spoznali smo je že leta 2012, ko je nastopila v šovu The X Factor, nato pa se je njena kariera samo že vzpenjala. Prvi studijski album nosi ime “Camila”, izšel pa je prav v teh dneh.

Camila Cabello
Camila Cabello

FALL OUT BOY (Mania)

Ameriški rokerji Fall Out Boy, ki so nas pred desetimi leti najbolj navduševali s skladbo “This Ain’t a Scene, It’s an Arms Race”, so bili spet ustvarjalni. Konec januarja bodo izdali svoj sedmi album in upamo, da bo tako udaren kot prejšnji.

Fall Out Boy
Fall Out Boy

ARIANA GRANDE

Ameriška pevka in igralka Ariana Grande, ki je svojo kariero začela na Broadwayu, nas že kar nekaj časa razvaja s svojimi vokalnimi sposobnostmi in plesnimi pop ritmi. Letos bo izdala svoj četrti studijski album v kar petih letih. Ime albuma in datum izida pa še nista znana.

Ariana Grande
Ariana Grande

ARCTIC MONKEYS

Že pet let niso fantje izdali ničesar, pogrešali smo jih. Z zadnjim albumom “AM” iz leta 2013 so britanski rokerji dokončno osvojili tudi ameriška srca s himniško Do I Wanna Know? Naslov in datum izdaje pa še nista znana.

Arctic Monkeys
Arctic Monkeys

ZAYN MALIK

Nekdanjega člana skupine One Direction, ki se je prvi podal na samostojno pot, smo v zadnjih dveh letih kar pogosto videvali v raznoraznih duetih. Leta 2016 je britanski mladenič izdal svoj debitantski album Mind of Mine, letos pa napoveduje novega. Pravi, da je kot avtor dozorel, in z veseljem pričakujemo, kar je nastalo.

Zayn Malik
Zayn Malik

RIHANNA

Deveti album megazvezdnice je na poti, vsaj tako se šušlja. Ker naslova albuma še ni izdali, so ga največji oboževalci poimenovali kar #R9, kar je nekakšen delovni naslov.

Rihanna
Rihanna

FRANZ FERDINAND (Always Ascending)

Škotski pop-pankerji so sicer že doživeli vrhunec kariere, a to še ne pomeni, da z glasbo nimajo več česa povedati. Devetega februarja bo izšel njihov novi album z naslovom Always Ascending, ki je nastal pod producentsko taktirko Philippeja Zdara.

Franz Ferdinand
Franz Ferdinand

THE 1975 (Music for Cars)

Fantje iz Manchestra so z zadnjim albumom, ki nosi pomenljiv naslov “I Love It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It”, dodobra pretresli alternatino pop sceno in težko si je zamisliti boljši album. A glede na to, da so si zastavili posneti svoj tretji album, ki bo pustil tak vtis, kot ga je tretji album legendarnih Radioheadov Ok Computer, potem nas čaka prava glasbena poslastica.

The 1975
The 1975

JACK WHITE

Energični Jack White bo po štirih letih spet razveselil svoje oboževalce, saj je objavil, da letos prihaja novi album, ki ga je poimenoval Boarding House Reach. Datum izida še ni znan, sta pa izšla že dva singla, ki namigujeta, kaj lahko pričakujemo.

Jack White
Jack White

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prvi drive-in koncert v Sloveniji: TABU na parkirišču Centra Vič