Nizkocenovna čudovita hiška, ki jo lahko za nameček še premikate

Že ko se ozremo po zgradbah v okolici, ni težko ugotoviti, da arhitektura ne pozna meja. Arhitekti nas v zadnjem času ne razveseljujejo le z estetskimi, pač pa tudi z okolju prijaznimi strukturami.

Arhitekturni studio Invisible Studio je predstavil hišo prihodnosti. Dom, ki ga je vsakič znova mogoče premestiti, je izdelan iz odpadnega materiala in lesa.

Gozdno bivališče Trailer, ki je pred naravnimi silami zaščiteno s steklenimi vlakni in jeklom, se lahko pohvali z nizko ceno gradnje in visoko funkcionalnostjo. Služilo vam bo zlasti kot začasno bivališče in delovni prostor. Stekleno pročelje stavbe sončnim žarkom omogoča, da prodrejo v notranjost in poskrbijo za prijetno osvetlitev in primerno temperaturo v prostoru.

Katere materiale so  arhitekti še uporabili? Stopniščna ograja je izdelana iz ostankov vrvi, uporabljene pri enem izmed prejšnjih projektov, medtem ko so vhodna vrata našli v zabojniku za smeti. Strešne luči so bile ob nakupu poškodovane, zato so jih ustvarjalci prenovili.

Lastniki premikajočega doma bodo lahko svoje imetje, za katerega bo treba odšteti 20.000 funtov (preračunano 22.837 evrov), na koleščkih zakonito prevažali po avtocesti.

Galerija – Trailer

Dodatne Informacije

Več informacij:
clickclickjim.com
invisiblestudio.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lumipod: zastekljene kabine, postavljene v samo srce narave