fbpx

DIY: zelfgemaakte geurkaars

Doma narejena dišeča sveča

Geurkaarsen verlevendigen het huis en zijn een uitstekend cadeau tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie. Als je iemand wilt verrassen met een origineel cadeau, kun je je bijna niets beters voorstellen dan een zelfgemaakte geurkaars.

Dišeče sveče so lepo darilo, še lepše pa, če svečo izdelate sami. Izdelava je v resnici povsem preprosta.

LEES VERDER: DIY: Maak een kerstboom van een servet

Doma narejena diseča sveča je vedno lepo darilo.
Doma narejena diseča sveča je vedno lepo darilo.

V prazničnih dneh so dišeče sveče še toliko bolj popularne, in če se vam letos ne ljubi peči piškotov, lahko dom napolnite z vonjem domače dišeče sveče. Kako jo izdelati, izveste v nadaljevanju.

Za izdelavo dišeče sveče potrebujete:

  • vosek, ki si ga priskrbite v trgovini, lahko pa uporabite tudi tistega od običajne sveče
  • eno manjšo in eno večjo posodo
  • kuhinjski termometer (temperatura ne sme preseči 65 stopinj Celzija)
  • kalup oz. model za vlivanje voska
  • povoskano vrvico (za stenj)
  • eterična olja
  • barvila

Postopek izdelave dišeče sveče:
V večji posodi segrejte vodo in vanjo položite manjšo posodo. Vanjo dajte vosek. Vosek je namreč treba topiti v sopari, sploh če uporabljate čebeljega. Ko se stopi, mu dodajte nekaj kapljic eteričnega olja in živilske barve. Mešajte, dokler se vsi dodatki ne pomešajo. Odstavite posodo z ognja. Stopljeni vosek prelijte v kalup, predhodno premazan z oljem. Vrvico za prižiganje postavite na sredino (pomagate si lahko s slamico, ki jo pred vlivanjem postavite na sredino modelčka) in jo odrežite centimeter nad svečo. Počakajte osem ur, da se sveča popolnoma ohladi. Odstranite iz kalupa (ali pa tudi ne). Da sveča ohrani vonj, jo ovijte v prozorno folijo.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.