Het Sloveense culturele erfgoed is sterk verweven met de bijenteelt. Zo is de bij een symbool geworden van hard werken, en zoete honing is vloeibaar goud, dat we gebruiken om een verscheidenheid aan producten en smakelijke lekkernijen te bereiden, en op koudere dagen kan het ons ook helpen het immuunsysteem te versterken. Het traditionele 9e Europark Honingfestival zal gewijd zijn aan imkers en honing in het grootste winkelcentrum in het noordoosten van Slovenië.
Ta bo potekal ob dnevu slovenske hrane, ki bo letos 15 november, in v podporo projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Slovenske čebelarje in njihove izdelke lahko v Europarku Maribor obiskovalci spoznajo v petek in soboto, 15. in 16. novembra.
Medeni konec tedna v Europarku
Na tradicionalnem Europarkovem festivalu medu se bodo tudi letos predstavili čebelarji, ki pridelujejo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza društev Maribor, Zadruga za razvoj čebelarstva in Čebelarska zveza Slovenije. Obiskovalci bodo lahko spoznali raznolikost in bogatost slovenskega medu ter drugih zakladov čebeljega panja, kot so matični mleček, propolis, cvetni prah in čebelji vosek. Na festivalu bodo predstavili več vrst odličnega domačega medu, za vse sladkosnede in gurmane pa ne bodo manjkali niti medenjaki, čokolada z medom in razne medene pijače. Razstavljena bodo tudi čebelarska orodja, za najmlajše pa bodo v petek od 16. do 18. ure ter v soboto med 10. in 12. uro potekale posebne čebelarske delavnice, na katerih se jim bo pridružila tudi medena kraljica.
Meer informatie op:
europark.si