fbpx

Recept: Romige wijnsoda

Recept za vinski šodo

Wijn šodo is een eenvoudig en snel warm of koud dessert. Om dit wereldberoemde, luchtige, schuimende dessert te bereiden, heb je slechts drie ingrediënten nodig, en we vertrouwen je het onderstaande recept toe.

Če ste že siti glühwein, imamo za vas recept za vinski šodo (tudi šoto), kjer lahko belo vino uporabite nekoliko drugače. Vinski šodo je znana italijanska penasta sladica (zabaione), recept iz zgolj treh sestavin (rumenjaka, vina in sladkorja) pa rodi slastno pregreho, ki je idealna za mrzle dni, v toplejših mesecih pa se bo prilegla njena hladna različica.

Recept za vinski šodo (za 4 osebe):

Sestavine za vinski šodo:

  • 2 dcl belega/rdečega vina
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels suiker
Topel vinski šodo je kot nalašč za hladne zimske dni.
Topel vinski šodo je kot nalašč za hladne zimske dni.

Priprava vinskega šodoja:
Vse naštete sestavine z mešalnikom na ognju stepamo tako dolgo, da začne mešanica vreti. Tedaj zadevo odstavimo, sicer se sesede. Kremo nato nalijemo v kozarce in po želji potresemo z naribano čokolado ali okrasimo s karamelo. Postrežemo takoj.

LEES VERDER: Recept: Nutella-cheesecake zonder bakken

Vinski šodo lahko uporabimo tudi kot preliv za palačinke z orehovim nadevom, naredimo pa ga lahko tudi s pivom in nekoliko manjšo količino konjaka ali vinjaka.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.