Abrikozentaart is een eenvoudig dessert dat niemand kan weigeren. Het is verfrissend, licht en smakelijk. Wat wil je nog meer? Hier is een recept voor een waanzinnig goede abrikozentaart.
Če letos marelic ne boste spremenili v marmelado, lahko iz njih poskušate pripraviti okusno sadno sladico. Marelična pita bo zadovoljila vse okuse, saj je ravno prav sladka. Poleg tega vsebuje marelice, ki so prava zakladnica zdravja, saj vsebujejo vitamine A, B2, B3, C in E ter karotin, ki ima veliko zaslug za to, da naj bi marelice pomlajevale in podaljševale življenje.
LEES VERDER: Recept: Gemakkelijke sappige bosbessentaart
Hieronder geven wij u uit babičin recept za marelično pito, ki vas ne bo pustil nepotešene.
Recept za nesramno dobro marelično pito:
Sestavine za nesramno dobro marelično pito:
- 400 g marelic
- 250 g meel
- 120 g boter
- 160 g sladkorja
- 8 jajc (od tega 3 rumenjaki)
- 120 g mletih mandljev
- citroen
Postopek priprave nesramno dobre marelične pite:
Najprej zmešamo moko, zmehčano maslo in 60 gramov sladkorja. Dodamo rumenjake in naredimo krhko testo. Tega zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za dobro uro. Pred nadaljevanjem nizek pekač namažemo z maslom in pomokamo. Vanj položimo razvaljano testo, ki ga v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pečemo pribl. četrt ure. V vmesnem času preostala jajca zmešamo skupaj s preostalim sladkorjem, naribano limonino lupino in mletimi mandlji. Preliv polijemo po testu, na katerega smo prej položili marelične polovičke. Pečemo še dodatnih 35 minut in marelična pita je pripravljena. Pa dober tek!