Dit is het enige rumbalrecept dat je moet kennen! Waarom? Omdat je geen oven en kooktoestel nodig hebt om het te bereiden, omdat je geen ongelukje kunt krijgen, omdat je het samen met de kinderen kunt bereiden en omdat je de balletjes kunt maken van ingrediënten die je al in huis hebt, zelfs van enkele oude cookies die u niet op de markt kunt brengen.
Recept za rumove kroglice bo hitro postal vaš najljubši recept za sladico. Ne le da je priprava nezamudna in da ne vključuje pečice, je tudi srečka, ki vedno zadene, saj je izdelava kroglic tako preprosta, da ne morete zamočiti, kot se hitro in rado zgodi pri kolaču ali torti. In ko smo ravno pri kolačih in tortah; rumove kroglice lahko izdelate tudi iz ostankov drugih sladic (piškotov, kolača, tort …).
LEES VERDER: Recept: jagodni srčki s čokolado
Recept za rumove kroglice:
Sestavine za rumove kroglice:
- 250 g maslenih/suhih piškotov
- 180 g kokosove moke (80 g za posip)
- 100 gram poedersuiker
- 80 g cacaopoeder
- 200 gram boter
- 4 žlice ruma
Postopek priprave rumovih kroglic:
Najprej zdrobimo piškote. Nato jih ”peš” ali v multipraktiku zmeljemo v drobtine. Vse skupaj stresemo v skledo in dodamo na koščke narezano zmehčano maslo, kokosovo moko, sladkor, rum in kakav (po želji lahko vmešamo tudi orehe, lešnike ali mandlje). Iz mase vgnetemo testo, ga oblikujemo v kepo in za 30–60 minut postavimo v hladilnik (če je masa presuha, ji dodamo nekaj kapljic mleka). Iz ohlajene mase nato oblikujemo kroglice. Za konec vsako le še povaljamo v kokosovi moki (lahko tudi v mletih orehih, kristalnem sladkorju ali mrvicah). Pa dober tek!
ps. Če pripravljamo brezalkoholne rumove kroglice namesto ruma uporabimo mleko.