fbpx

Recept: sočne rumove kroglice

Recept za rumove kroglice
Zadnjič posodobljeno:

To je edini recept za rumove kroglice, ki ga morate poznati! Zakaj? Ker za pripravo ne potrebujete pečice in kuhalnika, ker se vam ne morejo ponesrečiti, ker ga lahko pripravite skupaj z otroki in ker lahko kroglice naredite iz sestavin, ki jih že imate doma, tudi iz kakšnih starih piškotov, ki jih nikakor ne spravite v promet.

Recept za rumove kroglice bo hitro postal vaš najljubši recept za sladico. Ne le da je priprava nezamudna in da ne vključuje pečice, je tudi srečka, ki vedno zadene, saj je izdelava kroglic tako preprosta, da ne morete zamočiti, kot se hitro in rado zgodi pri kolaču ali torti. In ko smo ravno pri kolačih in tortah; rumove kroglice lahko izdelate tudi iz ostankov drugih sladic (piškotov, kolača, tort …).

PREBERITE ŠE: Recept: jagodni srčki s čokolado

Recept za rumove kroglice:

Sestavine za rumove kroglice:

  • 250 g maslenih/suhih piškotov
  • 180 g kokosove moke (80 g za posip)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 80 g kakava v prahu
  • 200 g masla
  • 4 žlice ruma
Rumove kroglice so univerzalna slaščica, ki se ji prav nihče ne more upreti.
Rumove kroglice so univerzalna slaščica, ki se ji prav nihče ne more upreti.

Postopek priprave rumovih kroglic:
Najprej zdrobimo piškote. Nato jih ”peš” ali v multipraktiku zmeljemo v drobtine. Vse skupaj stresemo v skledo in dodamo na koščke narezano zmehčano maslo, kokosovo moko, sladkor, rum in kakav (po želji lahko vmešamo tudi orehe, lešnike ali mandlje). Iz mase vgnetemo testo, ga oblikujemo v kepo in za 30–60 minut postavimo v hladilnik (če je masa presuha, ji dodamo nekaj kapljic mleka). Iz ohlajene mase nato oblikujemo kroglice. Za konec vsako le še povaljamo v kokosovi moki (lahko tudi v mletih orehih, kristalnem sladkorju ali mrvicah). Pa dober tek!

ps. Če pripravljamo brezalkoholne rumove kroglice namesto ruma uporabimo mleko.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.