Ali poleti kaj bolj prija od sočne in dozorele lubenice? Privoščimo si jo lahko v različnih oblikah, kot glavno jed, prilogo ali posladek. Kako, izveš v nadaljevanju, kjer te čakajo številni recepti z lubenico.
Watermeloen nas osveži, nasiti in zaradi nje nimamo slabe vesti, saj je laag in calorieën. Nič čudnega, da ji pravimo kraljica poletja in poletna osvežitev številka ena. Izkoristimo jo in si je privoščimo obilo. A zakaj bi jo vedno uživali zgolj narezano na kose, ko pa jo lahko izdatno ”začinimo”. Kako? Nekaj načinov najdeš spodaj.
LEES VERDER: Watermeloen: de gemakkelijkste manier om pitjes in watermeloen te verwijderen?
Recept za kremni sladoled iz lubenice
Sestavine za kremni sladoled iz lubenice:
- 600 g lubenice
- 40 dag sladkorja
- 100 ml water
- 2 eiwitten
- 2 ali 3 limone/limete
- 100 g sladke smetane
Postopek priprave kremnega sladoleda iz lubenice:
Lubenico narežemo na (manjše ali večje) kose in odstranimo vse pečke (da sladoled ne greni). Primešamo ji skuhan sladkor, vodo in ožete limone/limete. Dodamo še cca 1 dl hladne vode in stepeno sladko rastlinsko smetano ter premešamo. Za konec dodamo stepene beljake. Zmiksamo. Sladoled za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik, in že je pripravljen za uživanje. Pa dober tek!
Recept za nizkokalorični puding iz lubenice
Ingrediënten voor watermeloenpudding (voor 4 personen):
- 1 kilo watermeloen
- 1 eetlepel ongeraffineerde suiker
- 1 citroen
- 1 vanillepuddingpoeder (of zoveel zetmeel)
- 1,5 dl vode
- munt (optioneel)
Procedure voor het bereiden van watermeloenpudding:
Verwijder de zaadjes uit de watermeloen en pureer het vruchtvlees. Je kunt dit het beste doen met een staafmixer. Zeef het vanillepoeder, de suiker en het citroensap in een kleine pan en voeg de watermeloen en het water toe. Zet alles op het vuur, waar de pudding ongeveer twee minuten zachtjes moet koken. Giet het vervolgens in kopjes en zet het in de koelkast om af te koelen. Serveer koud en gegarneerd met verse stukjes watermeloen op smaak gebracht met gehakte munt. Veel plezier!
Recept za lubenično pico – pica iz lubenice s sirom in baziliko
Sestavine za pico iz lubenice s sirom in baziliko:
- een halve watermeloen
- verse basilicum
- feta kaas
Postopek priprave pice iz lubenice s sirom in baziliko:
Lubenico razrežemo na kolute ter po vrhu potresemo sir, baziliko in druge dodatke (narezan kivi, jabolka, mango, banane, jagode, breskve, ingver, mocarelo, borovnice …). Razdelimo na trikotnike in postrežemo. Pa dober tek!
Recept voor witte chocolade-watermeloen
Ingrediënten voor witte chocolade-watermeloen:
- watermeloen
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram walnoten
- 100 g rozijnen
- 50 g kokosmeel
- 250 ml marmelade
Het proces van het bereiden van watermeloen met witte chocolade:
Snijd de watermeloen in driehoekjes, bedek ze met jam, bestrooi met geraspte witte chocolade, gehakte walnoten, bestrooi met colameel en voeg rozijnen toe. Veel plezier!
Recept za žele lubenico
Voorbereiding žele lubenice je povsem preprosta, potrebujete le lubenico in instant želatino (20 gramov), iz ostankov pa lahko izdelate še ijsje! In kako to storite? Iz lubenice previdno izdolbete rdeče meso, izločite pečke, kose vržete v mešalnik, precedite (trde ostanke shranite v zamrzovalnik za sladoled), del tekočine segrejete in ji dodate želatino, premešate in nato zmešate z ostalim sokom lubenice ter vse skupaj vlijete nazaj v lupino. Lubenico čez noč postavite v hladilnik in naslednji dan jo že lahko postrežete. Pa dober tek!
Recept za lubenico iz sodčka