INGREDIËNTEN: 600 g brede spinazienoedels 1 eetlepel kappertjes 100 g gerookte zalm 50 g artisjokharten 50 g teentjes knoflook, zout, peper 10 g boter 1 dl witte wijn 2 dl soepbasis BEREIDING: Brede spinazienoedels ...
INGRIDIËNTEN:
600 g širokih špinačnih rezancev
jušna žlica kaper
100 g dimljenega lososa
50 g artičokinih srčkov
50 g pora
strok česna, sol, poper
10 g masla
1 dl witte wijn
2 dcl jušne osnove
VOORBEREIDING:
Široke špinačne rezance skuhamo
v osoljeni vodi. V ponvici na
olivnem olju sortiramo kapre,
artičokine srčke, por in dimljen
losos, nato dodamo še česen, da
zadiši, in zalijemo z belim vinom.
Počakamo, da vino izpari, nato
zalijemo z jušno osnovo, malo
pokuhamo, nato dodamo
špinačne rezance in maslo.
Het recept werd bereid in restaurant Angel, Mercator-centrum, Ljubljana
www.kaval-group.si