fbpx

Noč čarovnic: 6 resničnih zgodb o duhovih, zaradi katerih danes ne boste spali

Ob noči čarovnic oziroma halloweenu se pojavi več strašljivih zgodbic o duhovih. Po navadi se začnejo z "Moj dedek mi je povedal zgodbo, da tam in tam straši ...". Le redko se zgodi, da so zgodbe resnične, še bolj poredko jih imamo priložnost slišati iz prve roke. Kajti te zgodbe, ki se zgodijo nam ali našim najbližjim, so nedvomno najstrašnejše resnične zgodbe o duhovih. Vse ostalo nekoliko lažje pripišemo divji domišljiji. Tukaj je 6 resničnih zgodb o duhovih, ki vam danes ne bodo pustile spati.

6 resničnih zgodb o duhovih, zaradi katerih danes ne boste spali:

Zakleto reševalno vozilo

Le kaj se je dogajalo v reševalnem vozilu, ki ga je vozil Reddit uporabnik Zerbo?
Le kaj se je dogajalo v reševalnem vozilu, ki ga je vozil Redditov uporabnik Zerbo?

Zerbo, uporabnik omrežja Reddit, je delil zgodbo o zakletem reševalnem vozilu rig 12, za kar je sam mislil, da je navadno natolcevanje, dokler tega ni doživel na lastni koži.
“S sodelavko sva bila v primestni soseski ob 3. uri zjutraj. Bilo je temno kot v rogu, okrog naju pa smrtna tišina. Oba sva dremala, sam sem bil na voznikovem sedežu, sodelavka na sovoznikovem. Zbudil me je zadušen glas, mislil sem, da govori moja sodelavka. Rekel sem ji, da poskušam spati, in zaprl oči. Jasno sem slišal moški glas: “O moj bog, ali umiram?” temu pa je sledilo nekaj sekund težkega dihanja. S sodelavko sva bila v sekundi budna, pogledala sva nazaj v reševalno vozilo, od koder naj bi prišel glas. Po trenutku tišine je bilo slišati šumenje iz kisikovega sistema, kot da bi spuščal. Takoj sva skočila pogledat, saj sva se bala, da je kdo splezal v reševalno vozilo. A tam ni bilo nikogar, kisikov sistem pa je bil zaprt.”

Dragi David

Morda ste že slišali za to grozljivo zgodbo, saj se je o njej res veliko govorilo. Ilustrator Adam Ellis je namreč več mesecev na Twitterju dokumentiral svoje izkušnje v zakletem stanovanju. Nekaj, kar se je začelo kot nočna mora o strašljivem fantku, ki mu manjka del glave, se je spremenilo v paranormalno dejavnost: ponavljajoči se telefonski klici, premikanje in izginjanje predmetov, čudno in nepojmljivo gibanje njegovega detektorja gibanja sredi noči in še bi lahko naštevali. Zgodbo si lahko na lastno odgovornost ogledate tukaj.

Hudičev zasledovalec

"Bila je črna senca z rdečimi očmi."
“Bila je črna senca z rdečimi očmi.”

Ta nenavadna pripoved je bila objavljena na omrežju Reddit. Uporabnik laplante_12 je namreč lani doživel nekaj zelo skrb vzbujajočega med sprehodom od dekleta do doma.
“Okoli 8. ure zvečer sem hodil proti domu. Ravnokar sem prispel do svoje soseske in imel sem občutek, da mi nekaj sledi. Bilo je zelo blizu mene in ni se zdelo kot človek. Potem sem videl nekoga, ki se je pripeljal z motornim kolesom proti meni in potrobil. Nihče ni bil blizu mene, ko sem pogledal nazaj, ni bilo nikogar. Slišal sem le šelestenje visokega drevesa. Človek, ki je vozil motocikel, mi je povedal, da je videl nekaj za mano, in to nič človeškega. To naj bi bila črna senca z rdečimi očmi.”

Čudna uslužbenka

Stara gospa se je zaprla v omaro in za vedno izginila.
Stara gospa se je zaprla v omaro in za vedno izginila.

Na tematski strani Darkness Prevails omrežja Reddit je uporabnik thrusttuba, varnostnik v proizvodnem obratu podjetja, delil grozljivo zgodbo o nočnem ‘obiskovalcu’.
“Preden poskeniram svojo značko, moram preveriti vse prostore. Nato imam pet sekund, da jih zapustim, preden se vklopi alarm. Vrata zaprem in počakam, da se alarm ponovno aktivira. Takrat sem naredil 10 korakov, ko sem slišal, da se odpirajo vrata, alarm pa se sploh ni oglasil. Obrnem se in vidim staro žensko, prestaro za delo v obratu, ki ni bila primerno oblečena za delo tukaj. Ni ena izmed zaposlenih. Gleda me in tako veselo reče: “Pripravljena sem, da grem domov.” V osuplosti in neveri sem zamomljal. “Ja, tudi jaz.” Stara gospa mi je počasi pomahala, odšla do omare s čevlji, odprla vrata in se zaprla v notranjost.

Rdeči lak za nohte


YouTube uporabnica MadLibbs se je zbudila sredi noči in na svoji blazini opazila roko z rdečimi nohti. Ta jo je začela božati po laseh in se sčasoma od nje tudi poslovila. V svoji zaspanosti je mislila, da je to njena mati. Toda naslednji dan je spoznala, da njena mama ni nosila rdečega laka in to noč ni bila blizu postelje.

Zakleta hiša, drugič

Reddit uporabnica AnnaRegina1533 se s paranormalnim srečuje že od otroštva.
Redditova uporabnica AnnaRegina1533 se s paranormalnim srečuje že od otroštva.

Redditova uporabnica AnnaRegina1533 v zakleti hiši ni bila prvič. Ko je odraščala, je živela v hiši, kjer so se premikali predmeti, kjer je videla sence in med drugim slišala tudi otroške glasove. Zgodba se nadaljuje tudi v njenem odraslem življenju. In čuti, da ji nihče ne more pomagati.
“Stvari so začele izginjati in se ponovno pojavljati. Nenehno se počutim, kot da me nekdo opazuje, nimam energije in kar naenkrat me mučijo slabost ter glavoboli (kar se mi do zdaj še ni zgodilo). Seveda so me pregledali zdravniki, a brez uspeha. Nenehno imam  precejšen občutek strahu in ne glede na to, kaj delam, ponoči ne morem spati. Ko zaspim, imam najbolj grozljive nočne more. Zanje ni razloga, prav tako se ne ponavljajo. Skupna sta jim le teror in smrt.”

Če verjamete ali pa tudi ne, velika verjetnost je, da poznate nekoga, ki je že imel precej nenavadno in nerazložljivo izkušnjo. In kdo ve, morda nekega dne čaka tudi vas.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.