fbpx

Ujet: futurističen zložljiv električni skuter

Ujet

Podjetje Ujet prihaja iz Luksemburga in je za vas pripravilo odlično prevozno sredstvo za mestna središča. Predstavili so namreč zložljiv mestni skuter, ki ga poganja električna energija in je poln 'pametne tehnologije'.

Električni skuter Ujet se vozi na 14-palčnih kolesih, ki imajo posebej prilagojeno vzmetenje za bolj udobno vožnjo. Za ostre kote in nesimetrično obliko okvirja se lahko zahvalimo vlaknom iz magnezija, s pametnim sistemom zlaganja pa je to opravilo končano v zgolj petih sekundah. Ujet je še en primerek čiste, trajnostne in tihe mobilnosti. Na voljo je z dvema baterija, kar zadostuje za 70 oziroma 150 kilometrov vožnje, napolni pa se lahko že v dveh urah. Teža zložljivega skuterja znaša med 43 in 48 kilogrami, kar je seveda odvisno od velikosti baterije. Odstranljivo baterijo lahko uporabljate tudi kot ekstremno velik prenosni polnilec in kot  zvočnik Bluetooth.

Ujet je poln tehnologije. Na voljo imamo prednjo kamero, ki lahko zajema video v visoki ločljivosti. Na krmilu imamo zaslon na dotik, ki nam prikazuje hitrost in druge podatke, ki jih Ujet zajema s kar 20 različnimi senzorji, nameščenimi okoli celotnega skuterja. Na voljo imamo povezavo Bluettoth in Wi-Fi, prek aplikacije pa se lahko povežemo z našim e-skuterjem in na daljavo preverimo njegovo stanje in ga odklenemo ali zaklenemo. Za električni skuter Ujet je treba odšteti od 8.500 do 9.500 evrov, kar je ponovno odvisno od velikosti baterije.

Galerija slik: Ujet

Dodatne Informacije

Več informacij:
ujet.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!