fbpx

Nokia 6 – prvi Nokiin telefon z Androidom Nokio vrača na svetovni zemljevid

Pametni telefon Nokia 6

Družba HMD Global, lastnik licence za uporabo blagovne znamke Nokia, je predstavila pametni telefon Nokie 6, prvo Nokio, ki bo poganjala operacijski sistem Android. To pa ne bo edina Nokia, ki jo bo HMD Global predstavil letos. Se lahko Nokia vrne na pota stare slave?

Nokia se počasi vrača v našo zavest. Trenutno se z njo trudi družba HMD Global, ki je napovedala izid pametnega telefona Nokia 6, ki bo sploh prva Nokia z OS Android. Sprva bo telefon na voljo le na Kitajskem, HMD Global pa jo bo zagotovo pripeljal na največji mobilni dogodek na evropskih tleh – Mobile World Congress v Barceloni (MWC 2017), ki se začenja 27. februarja 2017.

PREBERITE ŠE: Nokia 150 – dobra stara Nokia v novi embalaži

Nokia 6 je Nokia, ki dolgo zamuja.
Nokia 6 je Nokia, ki dolgo zamuja.

In kaj ponuja Nokia 6? 5,5-palčni HD-zaslon ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, procesor Snapdragon 430, 4 GB sistemskega pomnilnika, 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč razširiti s spominsko kartico microSD, 16 MP kamero in baterijo z zmogljivostjo 3000 mAh. Izdelana je iz aluminija, njen videz pa je elegantno zadržan. Nameščen ima operacijski sistem Android Nougat (sedma različica), kar je, kot rečeno, novost za Nokio, ki je do zdaj gostila OS Windows (Nokia Lumia). Sodi v srednji razred telefonov, čemur sledi tudi cena, ki se bo Kitajskem gibala okoli 230 evrov. Se vam kolca po dobri stari Nokii? S tem telefonom se vam na bo več.

Galerija – pametni telefon Nokia 6:

Dodatne Informacije

Več informacij:
nokia.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.