Nova knjiga o Harryju Potterju – izid: 31. julij 2016; od 1. avgusta tudi v Sloveniji!

Knjiga Harry Potter in zakleti otrok

Čakanja je konec! V nedeljo, 31. julija 2016, izide angleška izdaja knjige Harry Potter in zakleti otrok (Harry Potter and the Cursed Child), že osmo knjižno nadaljevanje serije o slavnem čarovniku, ki se je zasidral v srca premnogih ljubiteljev fantazijskih filmov in knjig. Datum izida ni naključen, saj na ta dan Harry Potter, zdaj zgaran birokrat Ministrstva za čaranje, mož in oče treh že šolajočih se otrok, praznuje svoj rojstni dan. Knjigo v angleščini že lahko prednaročite, v slovenskih knjigarnah pa bo na voljo od 1. avgusta 2016 dalje. Kdaj izide Harry Potter in zakleti otrok v slovenščini, še ni znano.

V nedeljo, 31. julija 2016, izide težko pričakovana knjiga Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in zakleti otrok), že osma knjiga o Harryju Potterju. To je 19 let po prvi knjigi Harry Potter in kamen modrosti – v angleščini je izšla leta 1997, v slovenščino je bila prevedena leta 1999 – in se dogaja prav toliko let po dogodkih v zadnji knjigi z naslovom Harry Potter in svetinje smrti, ki je v slovenščini izšla leta 2008.

Gledališki Harry Potter, Albus Potter in Ginny Potter (nekoč Weasley).
Gledališki Harry Potter, Albus Potter in Ginny Potter (nekoč Weasley).

Zgodbo knjige Harry Potter in zakleti otrok je avtorica J. K. Rowling napisala kot podlago za istoimensko dramsko delo v dveh delih, ki je v Londonu že dočakalo prve uprizoritve. Začetni odzivi so fantastični, predstava, ki poteka dva večera zapored, je gledalce namreč naravnost začarala. Na redni spored odrskih desk sicer prihaja 30. julija 2016, torej dan pred dnevom, ki ga imajo oboževalci Harry Potterja že dolgo debelo podčrtanega – 31. julij 2016.

PREBERITE ŠE: Harry Potter and the Cursed Child: te zanima sinopsis 8. dela o Harryju Potterju?

Prvi gledalci so že lahko spoznali zgodbo osme knjige o Harryju Potterju.
Prvi gledalci so že lahko spoznali zgodbo osme knjige o Harryju Potterju.

Medtem ko je zadnja knjiga o Harry Potterju v originalu izšla leta 2007, pa je zastor nad čarovniško filmsko sago padel leta 2011. Harry Potter in zakleti otrok zdaj ponovno obuja čarovniški svet Bradavičarke, urokov in napojev, s to razliko, da zdaj spremljamo odraslo trojico – Harryja, Hermiono in Rona –, ki so pred nami odraščali na velikih platnih skoraj desetletje in pol. Harry je zdaj preobremenjen uradnik na Ministrstvu za čaranje, medtem ko se njegov najmlajši sin Albus težko spopada s težo zapuščine svoje družine in priimka.

Za marsikoga je to trenutno najbolj dragoceni košček papirja na svetu.
Za marsikoga je to trenutno najbolj dragoceni košček papirja na svetu.

Če je vrnite Pokemonov z igro Pokemon GO povzročila novo pokemanijo, ni vrag, da se ne bo ponovila tudi pottermanija! Knjigo že lahko prednaročite, v roke pa jo boste lahko (za začetek v angleškem jeziku) v izbranih slovenskih knjigarnah dobili 1. avgusta 2016. Seveda, če se dovolj zgodaj postavite v vrsto (prav mogoče je, da bodo vse izvode razprodali že prvi dan) oz. ste knjigo prednaročili. Kdaj bo izšla knjiga v slovenščini, še ni znano, kot tudi ne, ali jo bo ponovno prevajal Jakob J. Kenda, ki je do zdaj prevedel prav vse dele.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skandinavske življenjske filozofije za dolgo, srečno in smiselno življenje