fbpx

Nova Lancia Ypsilon 2024: obujanje stare legende italijanskega šarma

Nova Lancia Y

Lancia Ypsilon 2024
Foto: Lancia

Lancia, legendarna italijanska avtomobilska znamka, začenja novo dobo z električno različico svojega ikoničnega modela Ypsilon. Predstavitev nove Lancia Ypsilon 2024 napoveduje velik korak za znamko v smeri elektrifikacije. Novi Ypsilon, prvi EV model znamke, je bil razkrit v posebni izdaji Cassina Limited Edition, ki bo na voljo v omejeni seriji samo 1906 številkovanih enot, kar odraža leto ustanovitve znamke Lancia. Redna prodaja modela Ypsilon bo stekla kasneje v februarju​​.

Ta model obljublja 403 km avtonomije, kar je bilo potrjeno s strani WLTP testiranj. Zasnovan je na platformi eCMP, ki jo deli z drugimi EV-ji v skupini Stellantis, kot sta Peugeot e-208 in Opel/Vauxhall Corsa​​. Poleg tega, Lancia Ypsilon prinaša napredne čase polnjenja, čeprav točne specifikacije še niso bile razkrite​​.

Lancia Ypsilon 2024
Foto: Lancia
Interier avtomobila odraža sodobnost z dvema HD zaslonoma in centraliziranim nadzornim panelom za upravljanje zvoka, klime in razsvetljave, sistem imenovan “SALA” (Sound Air Light Augmentation). Zanimivo je tudi sodelovanje z znano pohištveno družbo Cassina pri oblikovanju notranjosti, kar je prineslo edinstveno modro barvno shemo, sedeže iz žameta z motivom “cannelloni” in dvignjeno konzolo​​.
Foto: Lancia
Foto: Lancia
Foto: Lancia
Foto: Lancia
Ob tem, avto ne bo omejen le na električno različico. Napovedane so tudi različice z 1.2 turbo bencinskim motorjem in hibridna opcija. Električna verzija se ponaša s 156 konjskimi močmi, 54 kWh (bruto) baterijo in do 400 km dosega, kar temelji na platformi Fiat 600e​​.
Foto: Lancia
Foto: Lancia
Uradna predstavitev nove Lancia Ypsilon bo 14. februarja v Milanu, s čimer bo znamka ponovno potrdila svojo prisotnost na trgu in nadaljevala z obljubo o vrnitvi v Belgijo, kjer bo avtomobil sprva tudi naprodaj​​.

Lancia s tem modelom ne le ponovno potrjuje svojo zavezanost inovativnosti in eleganci, temveč tudi svojo zavezo trajnostnemu razvoju in prihodnosti električne mobilnosti.

Dodatne Informacije

lancia.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.