fbpx

Nova Opel Astra Sports Tourer (2015): Karavan izvedba nove Opel Astre

Nova Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer je novi Opel Astra karavan, ki je ohranila enake dimenzije kot predhodni karavan, zato pa voznik nad glavo dobiva 2,5 centimetra več prostora, potniki zadaj pa 2,8 centimetra več prostora za noge. Poleg potniške kabine pa je za 40 litrov zrastel tudi prtljažnik. Opel tako kot na novo Opel Astro veliko stavi tudi na njeno karavansko izpeljanko, novo Astro Sports Tourer, ki bo kombilimuzini prišla še kako prav pri zasledovanju prodajnih ciljev znamke iz Rüsselsheima.

Opel Astra Sports Tourer je po besedah predstavnikov Opla primerna tako za družinske kot delovne obveznosti ter vse vmes. Nova Opel Astra karavan je po zunanjih dimenzija, prosto po Jurčku, enaka prejšnjemu (modelu), saj še naprej ostaja dolga 4,7 metra (4,702 x 1,871 x 1,499 m), a kot rečeno ponuja nekoliko več prostora za glavo voznika in sovoznika, noge potnikov na zadnjih sedežih in prtljago (prostornina prtljažnika zdaj znaša 1630 litrov). Nova Astra Sports Tourer je shujšala za 200 kilogramov (vstopna različica nove Opel Astra karavan je lažja 130 kg), kar se na ven morda ne pozna, občutno pa se pozna pri porabi goriva in posledično stroških, okretnosti, udobju vožnje in odzivnosti motorja. In ko smo ravno pri motorjih. Nova Opel Astra karavan prihaja s paleto bencinskih in dizelskih motorjev nove generacije z razponom od 1 do 1,6 litra in konjušnico, ki šteje od 95 do 200 konjev, vsi agregati pa kakopak ustrezajo okolijskim merilo Euro 6.

PREBERITE ŠE: Nova Opel Astra [2015] – nepričakovano razkrita s prvimi fotografijami

Nova Opel Astra Sports Tourer je pravi maltipraktik.
Nova Opel Astra Sports Tourer je pravi maltipraktik.

Če si nova Opel Astra Sports Tourer deli mere s odhajajočim modelom, pa si z novo Opel Astro deli možnost izbire prednjih sedežev s funkcijo masaže, ogrevanih zadnjih sedežev in žarometov v matrični tehnologiji LED, s kombilimuzino pa si nova Opel Astra karavan deli tudi prostoročno odpiranje prtljažnika (z nežno brco pod zadnji odbijač avtomobila), informacijsko-razvedrilni sistem in varnostno elektroniko. Jasno je, da ima tudi nekaj sebi lastnih dodatkov, ki v kombinaciji z inovativnim vzmetenjem, vrhunsko tehnologijo, odzivnimi in učinkovitimi motorji, kopico prostora in vsestranskostjo, dajejo nove dimenzije vsakdanji vožnji. S športno elegantno obliko pa je bilo novi Opel Astri Sports Tourer že v zibelko položeno, da bo lomilka srca in da bo vzbujala zavist pri lastnikih drugih avtomobilov. Za vstopni model nove Opel Astre karavan boste morali trgovcu odšteti od 17.280,00 evrov dalje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!