fbpx

Nova Škoda Octavia (2017) – najbolj priljubljena Čehinja spremenila videz

Nova Škoda Octavia (2017)

Nova Škoda Octavia je za leto 2017 dobila nov obraz. Postala je tudi varnejša in pametnejša. Na voljo bo na začetku leta 2017, cena pa naj bi ostala na ravni aktualnega modela.

Nova Škoda Octavia (2017) prihaja tri leta po lansiranju tretje generacije najbolj prodajane ‘Čehinje’, ki so jo v dveh desetletjih prodali v več kot pet milijonih primerkov, kar samo priča o pomembnosti modela za tovarno iz Mlade Boleslave. Nova Škoda Octavia ima razdvojene žaromete (dve ločeni ohišji) – tudi prva mnenja glede tega so razdvojena –, prvič pa je bila deležna možnosti osvetljevanja ceste samo z LED-tehnologijo.

Nova Škoda Octavia Combi.
Nova Škoda Octavia Combi.

Razen oblikovalskih sprememb nova Škoda Octavia pretirano ne odstopa od predhodnice, je pa toliko inteligentnejša, da bo aktualna vsaj naslednja tri do štiri leta. Nima digitalne instrumentalne plošče, v dražjem paketu pa boste dobili 9,2-palčni zaslon, največji do zdaj. Povezljiva bo s spletom tudi z vmesnikom LTE, korak naprej pa so naredili tudi asistentčni sistemi. Med drugim bo nova Škoda Octavia prepoznala pešce in v primeru nevarnosti trka pohodila zavoro (tehnologija Front Assist) in nudila samodejno vzvratno manevriranje. Napredoval je tudi parkirni pomočnik. Radarji bodo skrbeli za mrtve kote (Blind Spot Detection), dobila pa je tudi ‘oči na hrbtu’ za nadzor prostora za vozilom (Rear Traffic Alert). Nadgrajen je tudi nabor pripomočkov Simply Clever. Zdaj si bo Octavia zapomnila nastavitev različnih voznikov. Pri info-zabavnem sistemu so poškili k Škodi Kodiaq.

PREBERITE ŠE: Nova Škoda Octavia (2017) – najbolj priljubljena Čehinja ima nov obraz


Inženirji so paleto motorjev (štiri dizle in pet bencinarjev) pustili nedotaknjeno. Razpon tako ostaja med 86 KM (63 kW) in 184 KM (135 kW). Pogon na štiri kolesa bo na voljo za različico z 1,8-litrskim turbobencinarjem (TSI) in pri 2-litrskih dizelskih agregatih (TDI). Tu je tudi prilagodljivo podvozje DCC (Dynamic Chassis Control), ki se podredi izbiri načina vožnje (Comfort, Normal in Sport). Na voljo bosta dve karoserijski izvedbi, in sicer limuzina in karavan s prtljažnim prostorom s 590 oz. 610 litri (v primeru podrtja sedežev se ta poveča na 1580 oz. 1740 litrov), kar je enako kot do zdaj (Octavia Combi dobiva elektronsko odpiranje prtljažnika). Nova Škoda Octavia dobiva tudi ogrevan volan in mizici na hrbtu prednjih sedežev.

Galerija – nova Škoda Octavia (2017):

Dodatne Informacije

Več informacij:
skoda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!