fbpx
Toyota Land Cruiser LC300, foto: newsroom.toyota.eu

Nova Toyota Land Cruiser LC300: terenska legenda bo še naprej med glavnimi

Zadnjič posodobljeno: :

Legendarni terenec Toyota Land Cruiser je tu, v povsem novi različici in še bolj osupljiv kot so bili njegovi predhodniki.

Legendarni terenec Toyota Land Cruiser vstopa v modelno leto 2022 s povsem novo zasnovo. Ima novo modularno platformo in nov videz, ki sloni na trenutnem Toyotinem oblikovalskem jeziku. Nas je prepričala ogromna prednja maska, spremenjen pokrov motorja in markantni žarometi. Ima tudi nov motor, ki tokrat ‘‘pogreša’’ dva valja. Novi 3,5-litrski V6 motor bo imel na voljo kar 410 konjskih moči in bo povezan s samodejnim 10-stopenjskim menjalnikom. Družbo mu bo delal še 3,3-litrski dizelski motor s 305 konjskimi močmi.

Nova zasnova je omogočila Land Cruiserju izgubo kar 200 kilogramov, nižje težišče in boljšo razporeditev teže, zaradi česar je veliki SUV postal še bolj agilen in ekonomičen. Prav tako so se izboljšale terenske sposobnosti, ki še bolj očitne pri različici GR, pri kateri bomo z veseljem uporabljali zapore diferencialov. Različica GR, je sicer bolj špartanska, na zunaj z manj kroma in v notranjosti manj prefinjena, saj je vendarle narejena v mislih na zahteven teren. Novi Toyota Land Cruiser LC300 bo vsekakor kos velikim čevljem v katere stopa. Imamo pa za vas žal slabo novico in sicer to, da ga v tem trenutku v Sloveniji ne moremo pričakovati.

Dodatne Informacije

toyota.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!