8 najbolj luksuznih otokov na svetu: počitnice za petične goste

Foto: Virgin Limited Edition, Moskito Island

Odkrijte ta resnično luksuzna letovišča na najbolj idiličnih počitniških krajih na svetu.

Ko rutine postajajo vse bolj stresne je iskanje pravega poletnega oddiha vedno pravo razkošje, ko sonce in morje postaneta kraj za počitek – seveda kjerkoli si le tega navadni smrtniki lahko privoščimo. A po svetu obstajajo tudi zares edinstvene in razkošne lokacije, ki so namenjene le zelo premožnim gostom.

Otok Necker, Britanski deviški otoki

Najbolj zaželena destinacija zvezdnikov in milijonarjev z vsega sveta, ki iščejo razkošno in dih jemajoče mesto, je otok Necker. Otok je v celoti v lasti Sir Richarda Bransona, predsednika skupine Virgin. Gre za razkošen otok, ki sprejme do 40 gostov. Dnevna cena prenočišča znaša kar 86.000 eur in za bivanje na takšnem otoku je res potrebna debela denarnica. Kljub temu, da je otok namenjen le petičnežem, pa to še ne pomeni, da ne sprejema drugih ljudi. A tudi tu cene narastejo v nebo. Hišo Leha Lo, krasi neverjetni design, ki popotnika lahko popelje v čudovite prizore najlepšega morja na svetu. Gre za zasebno hišo, ki stoji visoko nad skalami in ima panoramski pogled na Karibe, Atlantik in sosednje otoke.

Necker island, foto: Virgin Limited Edition

Med bivanjem na otoku ne manjka dejavnosti, s katerimi bi potovanje postalo še bolj nepozabno. Naj bo to luau z ognjem, večerja v sobi, različni vodni šport, ogled prostoživečih živali, opazovanja različnih ptic in flamingov. Vsekakor gre za najdražje in najbolj prestižno letovišče na svetu.

Otok Moskito, Britanski deviški otoki

Otok Moskito, ki se nahaja le tri kilometre od Neckerja, je še ena zaželena in izjemno ekskluzivna destinacija razkošja in sprostitve. Otok je prav tako v lasti Richarda Bronsona. Sestavljen je iz 10 zasebnih posesti, ki izpolnjujejo udobje v vsem svojem svojem bogastvu. Vsaka posest ima lastni bazen, osebne kuharje, zasebno plažo, telovadnico in seveda pogled na razkošje narave in prostranega morja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Virtuoso (@virtuosoltd)

Otok Turtle, Belize

Otok Turtle je obdan z osupljivim Karibskim morjem. To je letovišče, ki osvoji srca prav vsakega popotnika. Zahvaljujoč koralnemu grebenu je tukaj morje mirno in popolno za ogled morskega sveta. Na otoku se nahaja le 10 vil. Vse imajo panoramski pogled na prostrano modro morje, prostorne terase, na katerih segajo pogledi daleč v prostranost in lastne neskončne bazene, ki omogočajo popolno razvajanje. Otok ponuja popolen občutek razkošja.

Cayo Espanto, Belize

To je zasebni otok, kjer se združita raj in razkošje. Gre za letovišče s petimi zvezdicami svetovnega razreda, ki gostom ponuja najboljše življenje. Na otoku je le sedem nastanitev, od tega šest vil z bazenom, ki imajo pogled na kristalne modre vode Karibov.

Kot drugo možnost pa gostom ponujajo bungalove. Ti stojijo na vodi in imajo steklena tla, ki ponujajo vpogled v svet morskega življenja. Seveda tudi tu ne manjka zasebnih strežnikov, ki skrbijo za vse ugodnosti, razvajanje in nepozabna doživetja vsakega gosta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cayo Espanto (@aprivateisland)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cayo Espanto (@aprivateisland)

Coral Caye, Belize

Gre za zasebni otok, ki je v lasti režiserja Francisa Forda Coppole. In prav tu se lahko doživijo počitnice, kot iz kakšnega pustolovskega filma. Na tem čarobnem zasebnem otoku ob obali goste čakajo prave sanjske počitnice. Ne glede na to, ali načrtujejo popolno romantično bivanje ali druženje s prijatelji, ta otok ponuja popolnoma intimno izkušnjo. Do otoka, ki ga krasijo čiste vode Karibov, gostje prispejo s čolnom. Oskrbniki za njih pripravljajo tudi vse obroke; od jutranje kave, zajtrka iz svežega sadja, do osvežilne lahke morskih jedi. Skratka, pravi raj na zemlji.


Otok Medjumbe, Mozambik

Medjumbe je eden od otokov Quirimbas ob severni obali Mozambika, znotraj narodnega parka Quirimbas. Je v zasebni lasti in deluje kot ekskluzivno letovišče. Dolg je en kilometer in širok 500 metrov. Obdan je s spektakularnimi koralnimi grebeni, belim peskom ter modrim morjem. Na otoku se nahaja 12 vil, ki so vse obrnjene proti morju, imajo lastne bazene, masažne kadi.

Tetiaroa, Francoska Polinezija

Izvrsten polinezijski otok Tetiaroa se nahaja 30 kilometrov severno od Tahitija. Je kraj osupljive lepote, miru, pomlajevanja. Najprej je bil namenjen le članom kraljeve družine iz Tahitija, nato pa so ga izbrali za svoj oddih tudi številni filmski zvezdniki. Med njimi tudi Marlon Brando, ki si ga je izbral za svojo osebno svetišče. Na otoku se nahaja tudi istoimenski resort, ki so ga leta 2014 postavili v čast slavnemu igralcu. Letovišče združuje čistost okolja, razkošje in pravi polinezijski šarm.

Foto: The Brando

Amanpulo, Filipini

Ekskluzivni zasebni otok, obrobljen z belo peščeno plažo in bistro turkizno vodo, služi kot gnezdišče zelenih morskih želv. Otok je opremljen tudi z lastno letališko stezo, ki je namenjena le zasebnim letalom. Vile so obdane z zelenjem, zato je uživanje v zasebnosti še toliko večje. Vsaka vila ima zaseben bazen, ločene spalnice, dnevni in jedilni paviljon, zunanji salon in kuhinjo. Na voljo so vile z eno, dvema in štirimi spalnicami. Vse imajo lastno kuharico in hišno pomočnico.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanpulo (@amanpulo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanpulo (@amanpulo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanpulo (@amanpulo)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Aplikacija Drive & Listen za vse, ki pogrešate potovanja