Novi Google Pixel 4: najboljša kamera na pametnem telefonu?

Google Pixel 4

Google je predstavil novi Pixel 4. Končno smo lahko videli, kaj novega zmore kamera in kaj vse bomo lahko počeli z novimi funkcijami, kot je radar. Prav ste prebrali, dejanski radar.

Zelo hitro delovanje, čista Android izkušnja ter izjemna kamera. S temi besedami lahko tudi letos opišemo nova Google Pixel 4 in Pixel 4 XL. O njiju smo že pred dogodkom vedeli ogromno, saj je podrobnosti razkrival kar Google sam. Zaradi svojih inovativnih funkcij sta vsekakor mamljivi izbiri. Katere funkcije so dobre in kaj je Google letos pozabil dodati pa v spodnjem članku.

Pixel 4 in 4 XL

Tako kot iPhone 11 Pro in 11 Pro Max se tudi oba nova Pixel telefona razlikujeta samo in zgolj v velikosti ohišja in kapaciteti baterije. V primerjavi z lanskim modelom prinašata kar nekaj zanimivih novosti.

Radar

Z njim bomo lahko upravljali telefon z gestami. To smo lahko videli že pri drugih telefonih, a tokrat naj bi bilo zaznavanje gest veliko bolj zanesljivo. Radar bo pripomogel tudi pri odklepanju telefona z obrazom. Google pravi, da bo odklepanje s pomočjo radarja hitrejše od konkurence.

Kamera

Kljub napovedanim trem kameram Pixel 4 ponudi le dve kameri: običajno široko in telefoto. Ultra široke leče na žalost ni.

Aplikacija za kamero bo ponudila več različnih možnosti, s katerimi bomo lahko kot fotografi še ustvarjalnejši: Live HDR+ (videli bomo kako izgleda HDR+ fotografija še preden bo posneta), izboljšano zaznavanje zamegljenega ozadja ter konkretno izboljšan način Nočni vid. Dodali so še možnost astrofotografije oziroma fotografiranje zvezd na nočnem nebu.

Specifikacije

Tudi letos bo Pixel 4 opremljen s P-OLED zaslonom, ki bo izjemno barvno natančen ter zelo hiter, saj se bo osveževal pri frekvenci 90Hz. Znebili so se lanskega velikanskega “notcha” ter raje ohranili čistejši videz.

V ohišju se skriva procesor Snapdragon 855 ter delovni pomnilnik velikosti 6 GB. MicroSD razširitev ni mogoča, zato se bo potrebno zadovoljiti s 64 GB ali 128 GB spomina.

Uradne barve so tri: just black (samo črna), clearly white (očitno bela) in oh so orange (oh, kako oranžna). V prodaji bo 24. oktobra. Trenutno med podprtimi državami še ni Slovenije, cene v Italiji pa se vrtijo med 759 evrov za Pixel 4 ter 899 evrov za Pixel 4 XL.

Druge prihajajoče novosti

Pixel Buds

Nove slušalke Pixel Buds so se znebile kablov ter postale popolnoma brezžične. Temu primerno bo njihovo upravljanje povsem glasovno. Izboljšana je tudi brezžična povezava, ki naj bi zdržala na še daljše razdalje. So majhne in plitke, zato ne bodo štrlele iz ušes. Na eno polnjenje zdržijo 5 ur prevajanja glasbe, dodatnih 24 ur pa pridobimo s prenosno škatlico. V prodaji bodo naslednjo pomlad za 179 dolarjev.

Pixelbook Go

Gre za prenosnik z zanimivim dizajnom, ki cilja predvsem na manj zahtevne uporabnike. Poganja dokaj preprost Chrome OS, ki se za delovanje bolj ali manj zanaša na Googlove aplikacije. Spodnja stran prenosnika ima valovito teksturo, zaradi česar ga bo lažje držati (manj možnosti, da zdrsne iz rok).

Dodatne Informacije

Več informacij:
store.google.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy S20 Fan Edition: priljubljene funkcije po dostopni ceni