Novi Land Rover Range Rover Evoque: avtomobil, ki je rešil Land Rover

Zadnjič posodobljeno: :

Najnovejši Range Rover Evoque bo stopil v velike čevlje, saj je njegov predhodnik praktično rešil znamko Land Rover. Premijski, srednje velik SUV križanec prinaša eleganco, dobre terenske zmogljivosti in domiselno rešitev, v obliki 'digitalnega' vzvratnega ogledala.

Preveri tudi

Prva generacija Range Rover Evoque je zapeljala na cesto leta 2011, zdaj pa se nam je pridružila najnovejša, druga generacija srednje velikega SUV križanca. Range Rover Evoque je v trenutku postal izredno priljubljen in je bil tudi najbolje prodajani produkt družbe Jaguar-Land Rover. Po vsem svetu je prejel 225 različnih nagrad in praktično rešil znamko Land Rover pred propadom. Nova generacija ima s predhodno skorajda enake proporce, a sta si avtomobila med seboj različna v 99,99%. Novi Evoque je načrtovan popolnoma na novo, s predhodnikom pa si deli zgolj tečaj na vratih.

Izboljšave nove generacije so vidne že na zunaj. Novi Range Rover Evoque se vozi na do 21-palcev velikih platiščih, kljuke na vratih pa se samodejno ‘pospravijo’ v vrata. Streha ima še bolj obliko kupeja, notranjost pa sledi aktualnim modelom znamke Range Rover, s futurističnim dizajnom in upravljanjem informacijsko-zabavnega sistema preko dvojnega zaslona na dotik. Tanke sprednje in zadnje luči so v tehnologiji LED, v anteni na strehi avtomobila, pa najdemo še dodatno kamero. Ta kamera svojo sliko prenaša na vzvratno ogledalo, ki se s pritiskom na gumb, spremeni v visoko resolucijski zaslon. Omogoča nam širše vidno polje, kot klasično ogledalo, le navaditi se ga je potrebno. Pri terenski vožnji pomagajo kamere, ki prikazujejo teren ali ovire pred avtomobilom. Sistem deluje do hitrosti 30 km/h, zaradi njega, pa se bomo lahko izognili marsikateri nevšečnosti.

Range Rover Evoque
Range Rover Evoque

Novost novega Evoqua so motorji z blago hibridno tehnologijo. Le ta pomaga pri zmogljivosti in zagotavlja manjšo porabo goriva. Na voljo je dizelski motor, ki ima 150 konjskih moči, pogon na prednji kolesni par in ročni menjalnik. Sledijo mu dizelski z motorji s 150, 180 ali 240 konjskimi močmi. Le ti so na voljo s štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom. Vsi bencinski motorji so na voljo s štirikolesnim pogonom, samodejnim menjalnikom in 200, 249 ali 300 konjskimi močmi.

Novi Range Rover Evoque je na voljo v standardni ali R-Dynamic različici. Konkurente vidi predvsem v BMW X2 in BMW X3, Mercedes-Benz GLC, Audi Q3, Audi Q5 in prihajajoči Audi Q4. Evoque z dizelskim motorjem je na voljo od 41.342 evrov dalje, Evoque z bencinskim motorjem pa od 50.604 evrov dalje. Range Rover Evoque je že na voljo za naročilo.

Galerija: Range Rover Evoque

Preveri tudi

Dodatne Informacije

Več informacij:
landrover.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je svetovni ženski avto leta 2021 – WWCOTY