fbpx

Direktor Levisa več kot 10 let ni opral kavbojk. Kako jih torej pravilno oprati?

Kako jih pravilno oprati?

 Direktor Levisa, Chip Bergh, je na dogodku maja leta 2014 povedal, da svojega najljubšega para kavbojk 501 Levi’s ni nikoli opral. Da kavbojk, ki so zdaj stare 10 let, ni opral niti do danes, je razkril v nedavnem intervjuju za CNN. Prav tako jih ne daje v zamrzovalnik. “To je mit,” pravi, “ne deluje.” Kakšna nega kavbojk je torej pravilna in ali jih res nikoli ne bi smeli prati?

Prve džinske so naredili leta 1873 za rudarje in delavce v zahodnem delu Amerike. In ravno zaradi tega jih ni bilo treba pogosto prati. “Če se boste pogovarjali s pravim ljubiteljem džinsa, vam bo ta povedal, da kavbojk nikoli ne smete dati v pralni stroj,” pravi Chip Bergh.  Je pa v pogovoru za Independet predstavnik medijev pri Levisu svetoval, da se kavbojke operejo enkrat mesečno, da so videti sveže in da ne smrdijo.

Pri Levisu pravijo, da se lahko kavbojke perejo enkrat mesečno.
Pri Levisu pravijo, da se lahko kavbojke perejo enkrat mesečno.

Kaj je najboljši način za pranje in sušenje kavbojk?

Pri Levisu svetujejo, da kavbojke, ki jih perete v pralnem stroju, najprej obrnete na notrajno stran in jih nato perete s temnimi barvami. Ne uporabljaljte močnih praškov in se izogibajte mehčalcu, saj bodo le tako ohranile svoj prvotni videz. Nikoli jih ne sušite na na primer radiatorju, ampak vedno na zraku. Samo na ta način naj bi bile kavbojke vedno kot nove.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!