fbpx

LJFW 2019: drznost, inovativnost in prodornost

Drugi dan ljubljanskega tedna mode je otvorila revija Tanje Uvera, sledilo pa ji je devet čudovitih kolekcij priznanih slovenskih in tujih oblikovalcev, med njimi tudi lanska dobitnica nagrade WOW za najboljšo kolekcijo, Sanija Reja Aske.

Modno dogajanje na Trgu republike se je v znamenju muhastega aprilskega vremena nadaljevalo v velikem slogu. Drugi dan je zaznamovalo kar deset modnih revij, ki so množico ponovno navdušile z drznostjo, inovativnostjo in prodornostjo slovenskih in tujih modnih oblikovalcev.

Poleg modnih kreacij so gostje lahko na pisti opazovali tudi spomladanske trende pričesk, ki jih je že tradicionalno oblikovala dolgoletna partnerska frizerska ekipa Mič Styling pod budnim očesom nezamenljive Aske Kajtazovič. Slednja je s pomočjo Phillipsovih naprav za oblikovanje pričesk ter produktov znamke Paul Mitchell na modni brvi zopet dokazala, da so lasje lahko prava umetnost.

Posebnost drugega dne sta bili tudi dve edinstveni modni reviji, ki se na presenečenje obiskovalcev nista osredotočali le na oblačila. Prva je bila na sporedu revija Cybex by Baby Center, kjer so bile vse oči uprte v otroške vozičke, ki sta jih oblikovala modni kreator Jeremy Scott, znan predvsem kot kreativni direktor znamke Moschino in češki supermodel Karolina Kurkova. Nato pa se je pozornost obiskovalcev preusmerila na pisto in eleganco nog modelov, ki so predstavili spomladansko in poletno kolekcijo obutve iz trgovin Mass. Obiskovalci LJFW so imeli kaj videti in nedvomno je vsak izmed njih našel kaj zase. Na svoj račun bomo sodeč po trendih, ki so jih pokazali pri Massu, prišli vsi, ne glede na okus.

Na štirih kolesih pa je seveda navduševal tudi Volkswagnov T-Cross, najmanjši SUV te znamke, ki je primeren za urbano življenje, pa tudi izvenmestne pustolovščine. Postavljen v središče šotora je služil kot odlična ambientalna kulisa mnogim fotografijam obiskovalcev, ki so se prijetno družili med posameznimi revijami.

Galerija – 2. dan LJFW 2019

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljfw.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!