fbpx

Znani so zmagovalci nagradnega natečaja “Inspired by You”

Natečaj "Inspired by You" se je uradno zaključil. Žirija je izbrala tri finaliste, ki so imeli najboljše rešitve za preklopni telefon Samsung Galaxy Z Flip4.

Pred slabim mesecem dni se je pričel natečaj “Inspired by You”, s katerim sta podjetje Samsung Electronics in Ljubljanski teden mode – LJFW pozvala slovenske modne ustvarjalce, da oblikujejo izviren in funkcionalen dodatek za preklopni telefon Samsung Galaxy Z Flip4.

Natečaj se je uradno zaključil in žirija je bila navdušena nad številnimi predlaganimi rešitvami. Modni ustvarjalci so pokazali svojo domišljijo, ustvarjalnost in občutek za estetski kot tudi za funkcionalni del dodatka. Na natečaj Inspired By You se je prijavilo kar 28 ustvarjalcev. Izmed vseh kreativnih rešitev so članice strokovne komisije Bojana Fajmut, Alja Horvat in Nina Jagodic izbrale tri najbolj edinstvene in kreativne.

Pri izboru so upoštevale kreativnost, uporabno vrednost dodatka in predstavitev projekta. “Presenečena sem, koliko izvirnih zamisli smo prejeli in kako je bila celotna izbira dobra. Poleg tega pa tudi, da so oblikovalci dobilil odlično priložnost, ne le pokazati svoj potencial s skicami, temveč svoje zamisli tudi uresničiti,” je povedala Bojana Fajmut. Po tehtnem premisleku so se odločile, kateri so bili tisti sodelujoči, ki so najbolj navdušili z edinstvenim pristopom pri reševanju zahtevnega izziva. Alja Horvat je poudarila: “Rešitve so res navdušile, a predvsem nam je bilo všeč to, da smo lahko videle tudi prototipe izdelkov, ki so resnično zaživeli, ko so bili postilirani z oblačili.” Nina Jagodic pa je razložila, s čim jo prepričala zmagovalna kreacija: “Je sveža, izdelek je uporaben, sledi filozofiji trajnosti in je izredno lepo izdelan. Poleg tega pa je oblikovalka Zala Jenček stik s slovensko oblikovalsko tradicijo našla v elementih slovenske narodne noše.”

Zmagovalci natečaja Inspired By You

1. nagrada

Samsung Galaxy Z Flip4 pametni telefon, potovanje za dve osebi v Milano v času Tedna mode in možnost predstavitve kolekcije/izdelkov/izdelka na LJFW – Ljubljanskem tednu mode, oktobra 2023 je prejela Zala Jenček.

2. nagrada

Samsung Galaxy Z Flip4 pametni telefon je prejela Natalija Krašovec.

3. nagrada

Samsung Galaxy Watch5 pametno uro je prejela Zarja Černe.

Vsem nagrajenkam iskreno čestitamo!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.