fbpx

Zaključil se je natečaj “Inspired By You”

Inspired By You

Zala Jenček, Natalija Krašovec in Zarja Černe so zmagovalke kreativnega natečaja Inspired By You, ki sta ga za mlade ustvarjalce pripravila LJFW in Samsung Electronics. Na sklepnem dogodku v Gledališču Glej so si obiskovalci dogodka lahko včeraj ogledali 20 najboljših kreativnih rešitev mladih oblikovalcev, med katerimi je strokovna žirija izbrala in nagradila tri, ki so še posebej izstopale - Zalo Jenček, Natalijo Krašovec in Zarjo Černe.

Mladi oblikovalci so imeli mesec dni časa za pripravo obsežnega projekta – oblikovanje dodatka za Samsung Galaxy Z Flip4. Na natečaj Inspired By You se je prijavilo kar 28 ustvarjalcev, zato članice strokovne komislije Bojana Fajmut, Alja Horvat in Nina Jagodic niso imele lahke naloge.

Strokovna komisija: Nina Joagodic, Bojana Fajmut, Alja Horvat

Z natečajem pri LJFW krepijo svojo zavezo spodbujanju ustvarjalnosti in promociji na področju modnega oblikovanja. “”Veseli me, da imamo partnerje, ki v modnem oblikovanju prepoznajo dodano vrednost in z nami soustvarjajo nove zgodbe. S tem projektom ponujamo priložnost mladim slovenskim kreativcem, ki so ponavadi izredno aktivni, a jim primankuje možnosti predstavitev svojih izdelkov. Ko pa njihove stvaritve ugledajo luč sveta, se marsikdaj pojavi ime, ki sije še dolgo. Nenazadnje so na naših pistah in prireditvah prvič zasijali tudi Janja Videc, Matic Veler in Anja Medle, če omenim le nekaj danes prepoznavnih imen s sveta mode. Prepričana sem, da smo tudi tokrat našli kreativnega ustvarjalca, ki bo navdušil na pisti prihajajočega Ljubljana Fashion Weeka,” je o natečaju povedala izvršna producentka Ljubljanskega tedna mode Melinda Rebrek.

Naslednji večji dogodek v organizaciji LJFW je načrtovan za prihodnjo jesen. Šlo bo za večdnevno dogajanje z modnimi revijami v novem Kreativnem središču Center Rog. V vmesnem času bo LJFW svoje poslanstvo uresničeval z manjšimi pobudami in sodelovanjem s partnerskimi organizacijami v regiji.

“Tako moda kot tehnologija delujeta kot podaljška posameznikove osebnosti. Samsung in LJFW sta želela s tem natečajem mlade vzpodbuditi k razmišljanju o lastni identiteti in izražanju kreativnosti. Veseli nas, da lahko s tovrstnimi projekti ne samo podpiramo mlade pri razvijanju njihove osebnosti, ampak jim tudi ponudimo priložnost, da svoje kreativne zamisli delijo s s svetom. Samsung Galaxy Z Flip4 pametni telefon, ki je v središču tega projekta, je priročen, moden in prilagojen sodobnemu življenjskemu slogu in prav takšne so tudi ideje, ki so nam jih danes predstavili mladi ustvarjalci,” je povedal vodja prodaje mobilnega segmenta pri podjetju Samsung Electronics Slovenija Bernard Purkart.

Samsung se sicer nenehno trudi spodbujati mlade pri osebnostnem razvoju in kreativnem izražanju. V prvi polovici leta sta zaživela projekt in platforma YOUniversity preko katere je Samsung študentom ponudil najrazličnejše ugodnosti. Ob začetku študijskega leta pa je podjetje ponovno začelo s pospešenim izvajanjem aktivnostmi, ki so tako brucem kot študentom višjih letnikov omogočili bolj prijeten začetek izobraževanja. V želji, da bi dosegel kar najširši krog mladih, se Samsung povezuje s fakultetami in študentskimi organizacijami ter udeležuje najrazličnejših dogodkov in konferenc. Na slednjih študentom omogoča, da se seznanijo z najnovejšimi pametnimi napravami podjetja in naprednimi funkcijami, ki jih le-te prinašajo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.