fbpx

Novi moški parfumi 2019: 7 mamljivih vonjev za jesen in zimo

Novi moški parfumi 2019: 7 mamljivih vonjev za jesen in zimo

Novi moški parfumi 2019 za jesen in zimo temeljijo predvsem na lesnih notah in začimbah. Kateri izmed teh bo romal v tvojo toaletno torbico?

Že veste, kateri novi moški parfumi 2019 za jesen in zimo čakajo na vas? Če sodite med tiste moške, ki s spremembo letnega časa želijo spremeniti tudi “svoje življenje”, si potem morate omisliti katerega izmed 7 mamljivih vonjev za jesen in zimo po izboru uredništva, s katerimi boste dajali vtis “pravega” moškega, ki ve, da je dober parfum eden najboljših moških dodatkov.

Novi moški parfumi 2019 za jesen in zimo:

Jean Paul Gaultier

Le Beau

Jean Paul Gaultier Le Beau
Jean Paul Gaultier Le Beau

Starejše generacije verjetno poznajo klasiko iz leta 1995 Le Male, a ta je v letu 2019 dobila moderno preobrazbo – še zmeraj lahko zavohate značilne note te toaletne vodice, le da je posodobljena različica nekoliko bogatejšega vonja bergamotke, kokosa in brazilskega lesa. Dišava je dobila žensko (Eva) in moško (Adam) različico.

Zgornje note: bergamotka
Srčne note: kokos
Spodnje note: brazilski les cumaru

Armani

Prive Orangerie Venise

Armani Prive Orangerie Venise
Armani
Prive Orangerie Venise

Beneški rastlinjaki Giardini della Biennale so navdihnili zadnjo izdajo luksuzne linije dišav Prive. Četudi so v parfumu osrednje citrusne note, odlično protiutež slednjim predstavljajo lesne note, ki dodajo nekaj prefinjenosti in “teže” za jesenske dni. Gre za dolgoobstojen in eleganten vonj, ki pa po vonju ni nikoli tako močan, da prevlada.

Zgornje note: bergamotka
Srčne note: grenka pomaranča, olje neroli
Spodnje note: cedrovina, mah, ambroks

Hugo Boss

The Scent Private Accord

The Scent Private Accord
The Scent Private Accord

The Scent Private Accord je, kot bi rekli nekateri ljubitelji tega parfuma, mojstrovina, ki na odličen način v eni steklenici združi vse tisto, kar si želi vsak moški – sestava parfuma temelji na pekočem ingverju in afriškem sadežu maninka, kot protiutež pa dišava vključuje sivko, ki poskrbi za čutnost.

Zgornje note: ingver, bergamotka, pomaranča
Srčne note: sivka, maninka
Spodnje note: usnje, les

Bottega Veneta

Illusione For Him

Bottega Veneta Illusione For Him
Bottega Veneta Illusione For Him

Ravno kontrast med svežimi italijanskimi citrusi in lesnimi notami ustvari elegantno toaletno vodo, ki je primerna predvsem za dnevno nošenje na prehodu med vročimi poletnimi dnevi in hladnimi jesenskimi večeri. Vonjava ima močan potencial, da si prisluži mesto med klasikami.

Zgornje note: pomaranča, limona
Srčne note: cedrovina, smola jelke
Spodnje note: vetiver

Hermes

Un Jardin Sur La Lagune

Hermes Un Jardin Sur La Lagune
Hermes Un Jardin Sur La Lagune

Hermes s svojimi dišavnimi kreacijami nikoli ne razočara. Orange Verte, Terre in Bel Ami so si upravičeno prislužili naziv klasik, a na seznam lahko roma tudi Un Jardin Sur La Lagune, ki vas bo očaral z rožnatim vonjem, in sicer mongolijo in lilijo, ki sta tradicionalno dišavi žensk, a se odlično podata tudi moškim. Aromi se tako dobro družita, da ustvarita podobo edenskega vrta, ki je bil tudi vir navdiha za oblikovanje dišave.

Zgornje note: magnolija
Srčne note: lilija, lepljivec
Spodnje note: morske note, lesne note

Bulgari

Le Gemme Falkar

Bulgari Le Gemme Falkar
Bulgari Le Gemme Falkar

Falkar je dišava iz trilogije novih luksuznih parfumov Le Gemme znamke Bulgari, ki slovijo po močnem vonju. Parfum se pokloni čudesom narave in tako vključuje drzne sestavine, kot so cimet, žafran, muškatni orešček in kadilo, za katere velja, da so note jeseni in zime.

Zgornje note: muškatni orešek, cimet
Srčne note: kadilo, ostrica
Spodnje note: žafran

Yves Saint Laurent

La Nuit de l’Homme

Yves Saint Laurent La Nuit de l'Homme
Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme

La Nuit de l’Homme je sveža,  pikantna orientalska dišava z notami kardamoma, cedre in vetiverja. Prefinjen parfum, ki mu brez zadržkov lahko rečemo, da je eden najbolj zapeljivih vonjev znamke Yves Saint Laurent do zdaj. Ima nekoliko intenzivnejši vonj, zato je odlična izbira za uporabo podnevi ali ponoči.

Zgornje note: kardamom
Srčne note: sivka, cedrovina
Spodnje note: ambra, vetiver

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.