Novoletni skok v morje 2016: si pripravljen na izziv?

12. novoletni skok v morje

Novoletni skok v morje je dogodek na novega leta dan, ki ga preprosto ne smete zamuditi! Je dogodek, ki je postal velik kot Triglav. Stotnija udeležencev, tisočero radovednežev. In kot mora biti vsak pravi Slovenec vsaj enkrat v življenju na Triglavu, mora vsak pravi Slovenec vsaj enkrat v življenju 1. januarja skočiti v morje. Naslednja priložnost bo že 1. januarja 2016 ob 14. uri v Portorožu na centralni plaži. Dogodek bo na sporedu že 12-ič!

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Centralna plaža Portorož

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

5 €

Ste pripravljeni na izziv? 12. Novoletni skok v morje je odlična priložnost, da s sebe sperete staro leto in sveži vstopite v leto 2016. Novoletni skok v morje, ki ga že od leta 2005 organizira športno društvo Sokol iz Ljubljane in je od tedaj prva prireditev v Sloveniji v koledarskem letu, postaja vse večji in pomembnejši dogodek, ki ga zaradi ravno prave mere drznosti enačijo s pohodom na Triglav.

1. januarja 2016 bo na sporedu že 12. novoletni skok v morje.
1. januarja 2016 bo na sporedu že 12. novoletni skok v morje.

Skok v mrzlo morje pa ni samo ekshibicijski pripetljaj, saj ima tudi zdravilne učinke; blagodejno vpliva na počutje, presnovo in prekrvavitev, odplakne utrujenost in zvišuje prag naše odpornosti proti bolezenskim vplivom. Dogodek ima vsako leto več aktivnih udeležencev (1. januarja 2015 jih je bilo 330) in gledalcev (1. januarja 2015 že 3 tisoč) in počasi bo centralna plaža v Portorožu postala premajhna za vse radovedneže in željne skoka v vodo na novega leta dan.

PREBERITE ŠE: Miklavžev sejem in Miklavžev sprevod 2015 v Ljubljani


Tudi 12. Novoletni skok v morje bo že tradicionalno pospremil pester spremljevalni program, vključno z aktivnim ogrevanjem z zabavnimi rekviziti, ki letos (oziroma prihodnje leto), če bo vreme takšno, kot je bilo do zdaj, morda sploh ne bo potrebno. In kakšno temperaturo morja lahko pričakujemo? Običajno ima ta 1. januarja okoli 10 stopinj Celzija. Na dogodek se boste lahko prijavili 1. januarja 2016 od 12. ure dalje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
novoletniskokvmorje.eu

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Odprta kuhna 2020 že drugi teden v juniju, po novem bo potekala dva dni!