fbpx

Nuvolari Lenard predstavlja okolju prijaznejši vodni taksi Thunder za “popandemične” Benetke

Nuvolari Lenard Thunder

Nuvolari Lenard Thunder je luksuzen vodni taksi, ki ga bo po beneških kanalih poganjala izključno elektrika.

Ker sta med pandemijo s COVID-19 človeška interakcija in transport močno upadla, se je narava začela zdraviti, predvsem v mestnih okoljih. Podobno kot delfini, ki so se vrnili na Sardinijo ali pa labodi, ki zdaj plavajo po čistejših vodnih kanalih v Benetkah, so se prebudile tudi ideje o sobivanju z divjimi živalmi in o trajnostnem načinu življenja, ki bi lahko predstavljala našo “novo normalnost”. Pri Nuvolari Lenardu so se odločili, da klasičen vodni taksi v Benetkah postane bolj trajnosten, zato je tehnologija zasnovana tako, da pomaga ohranjati zgodovinsko mesto in njegov ekosistem.

Nuvolari Lenard Thunder
Nuvolari Lenard Thunder

Da bi zmanjšali vpliv na okolje, so vodni taksi Nuvolari Lenard Thunder zasnovali kot “zeleno luksuzno plovilo”. Pri majhnih hitrostih po beneških kanalih ga bo poganjala izključno elektrika, zunaj mesta, na odprtih vodah, pri na primer hitri vožnji z letališča, pa dizelski motor. To bo dalo bateriji nekaj časa, da se spet napolni.

Nuvolari Lenard Thunder
Nuvolari Lenard Thunder

Sodobna tehnologija vodnega taksija je vpeta v tradicionalno estetiko. Elegantne, klasične linije, v celoti izdelane iz lesa, zrcalijo obliko in slog klasičnih beneških vodnih taksijev. Nova zasnova sicer v dolžino meri 9,2 metra in ustreza 14 potnikom. Po potrebi pa lahko taksi Nuvolari Lenar služi tudi kot limuzina, ki potnike zapelje do superjahte.

Galerija: Nuvolari Lenard Thunder

Dodatne Informacije

Več informacij:
nuvolari-lenard.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.