Obstaja razlika med tem, ali te moški spoštuje, ali pa si te samo želi

Zadnjič posodobljeno: :

"Spoštovanje in hvaležnost sta osnovni pogoj, če želite postati arhitekt vse večje sreče in svoje lastne izpolnitve." - Doe Childre

Za ženske je pomembno, da se počutijo zaželene in včasih si to želijo tako močno, da pozabijo spoštovati same sebe. Dovolijo drugim, da se do njih obnašajo nespoštljivo. Njihova želja po pozornosti moškega, ki ga imajo rade, je močnejša od samospoštovanja.

Želijo si, da jih moški osvaja. Všeč jim je, ko se jim približa in se spogleduje z njimi. Ta pozornost jim krepi samozavest, ob tem se počutijo posebne. Kaj pa spoštovanje?

Kako pridobiti spoštovanje? Ni enostavno, za to je potreben čas. Čas, da prepoznate vrednost nekoga, da razumete, zakaj nekdo verjame v to, kar verjame. Potrebni so globoki pogovori in ljubezen.

Spoštovanje si je potrebno zaslužiti

Vedno si morate prizadevati, da vas spoštujejo. Morda vam je všeč trenutek, ko se počutite zaželene, vendar to ne pomeni ničesar, če vas oseba ne spoštuje. Ne bodite z nekom, le zaradi tega, ker ima prijeten glas in je močan v besedah. Lahko se zgodi, da bo ta oseba v nekem trenutku odšla in se bodo vse te lepe besede spremenile v smeti.

Ne padite v naročje nekomu, ki vas ne spoštuje in mu je mar le, da spite z njim. Razmislite, kako se boste počutili, ko vas zjutraj ne bo poklical. Ne pristanite na seks za eno noč. Nikoli. Ne dovolite, da vas moški izkoristi in vas zapusti brez besed. Zapomnite si, če vas ne spoštuje, vas bo zapustil in boste samo prizadeti. Nikoli ni nameraval ostati z vami – to je kruto dejstvo. Ljudje namreč z lahkoto odidejo od nekoga, ki ga ne spoštujejo. Z lahkoto pozabijo nekoga, ki ga ne poznajo in katerega vrednosti ne cenijo.

Vedno si morate prizadevati, da vas spoštujejo.

Spoštovati se morate, da si pridobite spoštovanje drugih

Moški vam je morda všeč, vendar njegove besede ne pomenijo ničesar, dokler vas ne spoštuje. Če v svoje življenje spuste nekoga, ki vas ne spoštuje, pomeni, da ne spoštujete sebe. Nikoli ne smete dovoliti, da vas kdo potepta, izkoristi ali da se zaradi njih počutite neumno.

Takšna oseba bo opazila vaše pomanjkanje samozavesti in vas bo še naprej spravljala v grozne situacije. Vedela bo, da lahko to počne kadarkoli in kolikor hoče.

Vlagajte vase! Pokažite si ljubezen in začeli boste opažati svojo vrednost. Začeli boste bolj spoštovati sebe in potem boste tudi od drugih zahtevali spoštovanje.

Če vas nekdo ne spoštuje, ga izpustite iz življenja, ker pozornost ni vredna nobene bolečine.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 znakov, ki kažejo, ali je pravi moški za vas (petega vsi ignorirajo)