Obstaja verjetnost, da imate skodrane lase, pa se tega niti ne zavedate

Foto: Tim Mossholder/Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Mogoče ste ena tistih, ki imajo v resnici vse življenje skodrane lase, ne da bi se tega popolnoma zavedale.

Če so vaši lasje pri oblikovanju neubogljivi, morda kaže na to, da imate v resnici naravno skodrane lase, ki pogosto ostanejo neopaženi. Ker lase velikokrat nepravilno negujete ter vsakodnevno uporabljate lasne preparate (sušilnike, likalnike) lahko vaša naravna skodranost ne pride do izraza. Namreč skodrani lasje potrebujejo posebno nego, saj v nasprotnem primeru hitro postanejo krhki in lomljivi.

Spletno omrežje TikTok je polno nasvetov in priporočil za nego skodranih las. Spletna vplivnica je teorijo za pravilno nego skodranih las preizkusila in to delila s svojimi sledilci.

Recept je popolnoma preprost, saj si je le umila lase, na konice nanesla pravi serum ter si lase posušila s pomočjo majice. Rezultat pa obilica naravni kodrov.

@thedaniellelife

😱Wait ‘til the end I- #curls #miraclecurl #curlygirlmethod

♬ original sound – Danielle Elizabeth

Kako negovati svoje kodraste lase

Če razmišljate o naravni strukturi las, obstaja ključni znak, ki kaže, da so ti kodrasti. V kolikor so lasje po naravnem sušenju niso popolnoma ravni, pomeni, da imate valovite ali kodraste lase.

Pri tovrstnem tipu las strokovnjaki priporočajo dodatno uporabo kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni skodranim lasem. Dejstvo je, da gre za zelo specifičen tip las, saj naravna olja, ki jih proizvaja naše lasišče prodrejo le nekaj centimentrov od lasišča. Zaradi tega so konice skodranih las pogosto izsušene, krhke in lomljive. Pravilna in redna nega je ključnega pomena, da bodo vaši lasje sijoči in močni.

Izogibajte se sušenju in likanju las.
Foto: Element5 Digital /Pexels

Prav tako se poskušajte izogibati običajnim krtačam sušilnikom in likalnikom za lase. Krtača namreč razdrejo kodre, zato raje uporabljajte glavnik s širokimi zobci. Naravne kodre je najbolje pustiti, da se posušijo na zraku. Če pa se vam mudi, vzemite sušilnik ter nastavite na najnižjo temperaturo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!