fbpx

6 stvari, ki si jih je treba zapomniti, ko pogrešate nekoga, ki ste ga izbrisali iz svojega življenja

Z razlogom jih ni več v vašem življenju!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Pogrešate jih, čeprav ste jih izpustili iz svojega življenja, ker ste postavili sebe na prvo mesto. Spoznali ste, da ne morete preživeti preostanka življenja v dvomih in vprašanjih.

Zaslužite si veliko več. Nikoli ne pozabite na to, še posebej ne tedaj, ko se počutite sami in osamljeni.

Tedaj si preberite in zapomnite naslednje stvari.

1. Vaša osamljenost vas lahko zavede, da pogrešate napačno osebo

Vzemite si trenutek, da se vprašate, ali jih resnično pogrešate – ali pogrešate le občutek, da ste zaželeni. Morda pogrešate nekoga, ki bi vam delal družbo, ali pogrešate njihovo bližino, ker nikoli niste bili sami. Če se preprosto počutite osamljene, potem obstajajo drugi ljudje, ki vam lahko pomagajo. Ni se vam treba zadovoljiti s to osebo, za katero že veste, da je za vas slaba. Ni vam treba teči nazaj k njim.

2. Iz življenja ste jih izrezali z razlogom

Morda se osredotočate na lepe trenutke, ki ste jih delili. Morda jih pogrešate, ker so vam nekoč prinesli toliko miru in sreče. Ne morete pa pozabiti tudi na bolečino, ki so vam jo prinesli. Ne morete se osredotočiti na dobro, ne da bi se spomnili slabega. Obstajal je razlog, da ste se oddaljili od te osebe, zato se ne ujemite v zanko spominov in misli, da je bilo vse napaka. Spomnite se, zakaj ste sploh odšli. Preteklemu sebi dolgujete, da spoštujete odločitev, ki ste jo sprejeli.

3. Nočete ponavljati zgodovine

Ne želite jim dati še ene priložnosti, da vas ranijo in poškodujejo. In nočete znova iti skozi isto bolečino. Dovolj težko je bilo zbrati moč in oditi. Si res želite ponoviti zgodovino? Si res želite narediti korak nazaj, ko vam gre tako dobro brez njih? Čeprav jih morda trenutno pogrešate, to še ne pomeni, da želite ponovno biti z njimii. To ne pomeni, da je dobro ideja, da bi jim odpustiti in pozabiti.

Nič ni narobe, če pogrešate nekoga. Samo ne vrnite se nazaj v staro zgodbo! Foto: Ali Pazani / Unsplash

4. Prav je, da imate do njih nasprotujoča si občutja

Ne pozabite, da ni nič narobe, če pogrešate nekoga, ki vas je prizadel. Naravno je, da občasno pomislite nanje. Lahko je celo zdravo, da v mislih podoživite lepe trenutke – vendar ne morete dovoliti, da vas ti občutki zavedejo v neumno odločitev. Ne morete se vrniti v preteklost, ker bo vaša prihodnost brez njih toliko svetlejša.

5. Da se premaknete naprej, lahko traja nekaj časa

Mislite, da bi jih do sedaj že morali pozabiti. Ne smete se jeziti nad dejstvom, da vam še vedno prihajajo v misli – pogosteje, kot bi si želeli. Vsako srce se zdravi drugače. Nekateri ljudje potrebujejo več časa kot drugi. Čeprav se vam zdi, da jih nikoli ne boste preboleli, jih boste. Preprosto rabite malo več časa.

6. Res si te ne zaslužijo

Ni se vam treba zadovoljiti z nekom, ki vas ni sposoben ljubiti v celoti. Z nekom, ki ne more slediti vašim pričakovanjem. Ne domnevajte, da vas nihče ne bo ljubili. V vaše življenje bo prišel nekdo drug, ki bo zapolnil vaše srce in dušo. In tedaj te osebe nikoli več ne boste pogrešali.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!