fbpx

Odkrijte Cammino Retico: Nova 7-dnevna pohodniška pot skozi čarobne Dolomite

Pohodna pot v Italiji

Foto: envato

To je nova pohodniška pot po Dolomitih, ki si zavzema za bolj trajnostni turizem.

Nova 7-dnevna pohodniška pot po Dolomitih se imenuje Cammino Retico in potuje skozi deset idiličnih vasic. Skozi bujne doline in mimo nekaterih najbolj znamenitih oz. zgodovinskih krajev regije. Priznajmo si, Italija sodi med najbolj privlačne turistične destinacije na svetu. Italijanska vlada pa je sprejela številne ukrepe, da bi kar najbolj zmanjšala vpliv turizma na prebivalce ter okolje.

Foto: Unsplash/Tomas Malik

V ta namen so uvedli turistično takso ob enodnevnem obisku Benetk, prav tako pa so se spogledovali tudi s prepovedjo sladoleda v Milanu. Po drugi strani pa si vlada prizadeva izpostaviti manj znane destinacije. Vse z namenom, da bi spodbudila tudi bolj trajnostni turizem. V ta namen so že uvedli turistični vlak, ki vozi iz Rima v Dolomite, s čimer želijo omejiti avtomobilski prevoz v regiji. V nadaljnjih prizadevanjih, da bi privabili več obiskovalcev v neokrnjeno naravo regije v severni Italiji, so pred kratkim odprli tudi povsem novo pohodniško pot.

Cammino Retico – Nova pohodniška pot po Dolomitih

Cammino Retico je nova 7-dnevna pohodniška pot, dolga približno 170 km, ki poteka skozi Dolomite v Italiji. Trasa se začne v občini Imèr in konča v kraju Madonna di Campiglio, vodi pa skozi deset očarljivih vasi in ponuja poglede na bujne doline ter starodavne zgodovinske kraje. Pomembne točke na poti vključujejo svetišče San Vittore in Corona, fiord Feltrino pri jezeru Corlo in obzidano mesto Feltre. Pot je večinoma makadamska z nekaj asfaltiranimi odseki, do leta 2025 pa bo na voljo tudi kolesarska različica za gorska in e-kolesa.

Trasa / Foto: camminoretico.it

“To je priložnost za turiste, da odkrijejo kulturo in tradicijo teh neokrnjenih in manj obljudenih podeželskih območij,” je za euronews dejal Francesco De Bortoli iz združenja Carpe Diem, “in hoja je najboljši način za to.”

Potovanje vas vodi skozi 10 različnih vasi v regijah Veneto in Trentino. Med potjo lahko izbirate med 50 različnimi namestitvenimi možnostmi. Med drugim v gorski skupnosti v mestu Feltre in v vasi ob jezeru Arsiè.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.