fbpx

Odkrijte, zakaj nimate sreče v ljubezni!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Se sprašujete, kje v partnerskih odnosih delate napake? Zakaj je propadla še ena vaša zveza in ali in kdaj boste spoznali pravo ljubezen? Kaj je krivo, da ste še vedno sami? Zakaj zveza ni uspela?

Razmerje razpade, vi pa ste že izgubili upanje, da boste spoznali svojo sorodno dušo in stopili v razmerje, ki ima prihodnost? Se sprašujete, zakaj se vsaka nova romanca konča z neuspehom? Kako najti srečo v ljubezni? Ne obupajte.

Razlogi za ljubezenski brodolom se lahko skrivajo v vas in ljudeh okoli vas. Niste krivi samo vi, ali drugi ljudje. Prilagajanje ima svoje meje, tako kot toleranca.

Poglejmo, v čem je problem!

Ali obstaja formula za popoln odnos?

Vedite, da ne! Zato namesto tega najprej poskusite odgovoriti na vprašanje, po čem stremite v razmerju? Pomembno je, da ste čim bolj iskreni do sebe. Včasih lahko mislite, da ste pripravljeni na resno zvezo, ali na ustvarjanje družine, ampak si globoko v sebi vseeno želite nekaj povsem drugega. Na primer zvezo brez obveznosti, samo spolnost…

Noben odnos ni popoln. Foto:
Priscilla Du Preez / Unsplash

Karkoli že je, ne bi se smeli bati svojih želja. Samo natančno jih definirajte in v skladu s tem imejte realna pričakovanja

Zakaj ni delovalo?

Prej ali slej vsak človek navadno spozna, da potrebuje stabilen in resen odnos, v katerem bo poleg nesebične ljubezni tudi razumevanje, podpora, prijateljstvo, dogovor o pomembnih vprašanjih. Analizirajte napake, ki ste jih naredili v prejšnjih razmerjih.

Opazujte ljudi okoli sebe, ki imajo stabilne odnose. V njih najdite značilnosti uspešnega razmerja in ravnanja s partnerjem. Vendar ne pozabite, ljudje so različni in vsak potrebuje individualen pristop. Če sami težko rešite težavo, lahko poiščete pomoč psihologa

Percepcija situacije

Ne obupajte. Ni se vam treba navezovati na osebo, ki ste jo pravkar spoznali, dajte si čas, da jo bolje spoznate.

Bodite iskreni do sebe in do partnerja. Foto: Joanna Nix Walkup / Unsplash

Poskušate biti vedno iskreni do sebe in do partnerja, ne poskušate se predstavljati kot nekaj, kar niste.

Brez samopomilovanja!

Žalost je zelo močan občutek in ni nekaj, kar lahko mine čez noč, še posebej po razpadu ljubezni. Večja težava nastane, če žalost spremlja samopomilovanje, ki sprva prinese olajšanje, saj se je lažje žrtvovati in pomisliti, kako nesrečni ste, kot pa se zbrati in se začeti spreminjati. To je priložnost, da spoznate, da nihče ni idealen.

Postanite modrejši in analizirajte, kaj se vam dogaja. Delajte na svoji samozavesti in samozavedanju. Tako boste lažje razumeli, kaj želite in kam želite iti, ter prekiniti povezave, ki vas ne izpolnjujejo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!