Odprl se ti bo popolnoma nov svet užitkov: tantrični nasveti za boljše spolne odnose

Zadnjič posodobljeno: :

Prepustite se svetu občutkov in ljubezni.

Tantrični spolni odnos vključuje povezovanje partnerjev na globlji ravni, izmenjavo energije in duhovno enotnost. Pri tem načinu ljubljenja cilj ni doživeti vrhunec, ampak uživati ​​v procesu, spremljati in čutiti vse, kar se dogaja v vas in z vami ter deliti to izkušnjo s svojim partnerjem.

Tantrični nasveti so še posebej koristni, če težje doživite vrhunec in potrebujete več časa, saj je poudarek na trajanju spolnega odnosa in uživanju v intimnosti, ne pa na prizadevanjih za dosego vrhunca. Na ta način se en partner nauči odložiti svoj vrhunec in podaljšati trajanje spolnega odnosa, drugi pa se lahko sprosti, ker vrhunec ni cilj in prioriteta, zato ga bo na koncu verjetno tudi doživel.

Na poti pa bo spoznal in doživel sebe in svojega partnerja na globlji in bolj intimen način, kot smo vajeni v zahodni kulturi.

Vrhunec ni cilj

Pot je veliko bolj pomembna – uživanje v spolnem odnosu ne sme biti pritisk in le prizadevanje za dosego vrhunca, temveč preprosto uživanje v izkušnjah intimnosti. Občutek gole kože, božanje, dotikanje in poljubljanje. Prepustite se tem občutkom, pustite, da vas prevzame navdušenje in ko ste na meji vrhunca, še vedno nimate razloga, da bi nekam hiteli – le lahkotno in s polno prisotnostjo uživajte v izkušnji.

Prisluhnite svojemu srčnemu utripu

Energija vzburjenja prehaja skozi vaše srce, tako da to postane instrument spolnega odnosa. Intima je tisto, kar se čuti v srcu, tam je središče vaše intimne zveze. Prisluhnite svojemu srcu – kako bije, kako pospešuje in kako ta rast navdušenja in intenzivnosti sledi vašemu dihu – dihate hitreje in glasneje (dobro bi bilo, da vam ni treba skrbeti, kako glasni ste, zato potrebujete pogoje, v katerih se lahko popolnoma se sprostite).

Občutite občudovanje do svojega telesa

Pozabite na to, kako ste videti in ali so vaše pomanjkljivosti vidne, osredotočite se na užitek, ki vam ga daje vaše telo – to je tako fantastično! V trenutku ljubezni ste kraljica/kralj spolnosti, lepote in bog/boginja, vaš partner pa misli in čuti enako. Začutite hvaležnost in ljubezen do tega neverjetnega stvarstva – vašega telesa.

Na enak način ravnajte s svojim partnerjem

Raziskujte in ljubkujte telo svojega partnerja z oboževanjem in občudovanjem. Takrat sta samo vidva – božajte ga in bodite pozorni, poljubljajte, dotikajte se vsakega dela telesa svojega partnerja, medtem ko on počne enako. Doživite to izmenjavo v celoti, dajanje in sprejemanje. Užitek, ki se širi po telesih kot plima in se spremeni v val, ki vas nosi višje in vedno bolj intenzivno.

Podaljšajte spolni odnos

To je tisto, kar vam bo omogočilo maksimalno sprostitev in užitek. Partnerju pa bo to dalo občutek nadzora in samozavest ljubimca/ljubimke, ki ima kontrolo nad svojim telesom. Pozabite na vse ostalo! Če vi ali vaš partner začne izgubljati nadzor, se ustavite, si oddahnite in znova začnite z lahkimi dotiki in poljubi.

Zavedajte se

Bodite prisotni ves čas, ko vam misli in koncentracija pobegnejo, se vrnite v sedanji trenutek, začutite vznemirjenje in ne razmišljajte, kako in kdaj se bo končalo, pozabite na čas in zunanji svet. Privoščite si popolno tretma, masažo, božanje, poljubljanje, občudovanje, pozornost, ljubezen, nežnost, strast … in bodite v tem stoodstotni. In še enkrat – ne hitite. Nič vam ni treba doseči, niti vrhunca!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20 znakov, ki očitno kažejo, da je med vama več kot le prijateljstvo