Odprlo ti bo oči: 10 lekcij za vse samske ženske

Ne smeš pričakovati, da te bo vzljubil nekdo drug, če še sama sebe ne ljubiš in ne veš, kdo si.

Odraščanje s seboj nosi številne izzive. In potreba po tem, da bi bila v razmerju, je gotovo eden večjih – četudi si morda uspešna na kariernem področju, se dobro razumeš z družino, imaš prijatelje …, se ves čas počutiš, kot da ti nekaj manjka. Ni čudno! Zaradi patriarhalnih norm je družba sistematično učila ženske, da je z njimi nekaj narobe, če so samske. A to ni res!

Biti v razmerju je čarobno, vendar samsko življenje ima tudi številne prednosti. Vsaka ženska bi ga morala izkusiti, saj to je čas, ko spoznavaš sebe na drugačen način kot takrat, ko si v razmerju. Spoznala boš pomembne lekcije, ki te bodo naučile, da ne smeš hiteti z iskanjem pravega, ker boš našla napačnega!

10 LEKCIJ ZA VSE SAMSKE ŽENSKE:

1. Odnos, ki ga imaš s seboj, je najboljši odnos, ki ga boš kdajkoli imela. Sebe poznaš najbolje.
2. Odnosi, ki jih imaš z drugimi osebami, so odvisni od tvojega odnosa, ki ga imaš sama s seboj. Če se naučiš imeti rada, bodo tudi drugi imeli tebe radi.
3. Potuj in se izobražuj. Zdaj je pravi čas, da spoznaš svet in stvari, ki te zanimajo. Razširi svoja obzorja.

Ne smeš hiteti z iskanjem pravega, ker boš našla napačnega!
Ne smeš hiteti z iskanjem pravega, ker boš našla napačnega!

4. Ceni druge ljudi in varuj odnose s svojimi prijatelji. Oni so svetla točka v tvojem življenju.
5. Razmišljaj čim manj o ljubezni in se osredotoči na duge stvari, ki so ti pomembne. V življenju je najpomembnejše, da veš, kdo v resnici si. Če ne veš, kdo si, kako lahko pričakuješ, da te partner ima rad prav zaradi tebe takšne, kot si?
6. Sooči se s svojo usodo. Osvobodi se strahov, povezanih s prihodnostjo. Priznaj si, katerih stvari se bojiš in tvoje življenje bo boljše.
7. Med 20. in 30. letom si gradiš osnovo za svojo prihodnost. 10-letno obdobje je osnova za tvojo prihodnost.

Živi življenje s polnimi pljuči.
Živi življenje s polnimi pljuči.

8. Ne hiti, da najdeš pravega, ker boš končala z nekom, ki ga ne potrebuješ. Daj si čas, da spoznaš sebe, nato še sorodno dušo.
9. Obdaj se s prijatelji, znanci, kolegi, ljubimci. Živi življenje s polnimi pljuči.
10. Naredi stvari sama, ker se boš le tako lahko zanesla le nase. Takrat boš ugotovila, da si močna.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!