Wonderland Eurasia: odprt je največji tematski park v Evropi

Zdaj imaš razlog več, da obiščeš turistično oblegano Turčijo in njeno prestolnico Ankaro, ki se ne ponaša le z raznoliko zgodovino in znamenitostmi, temveč tudi največjim tematskim parkom v Evropi Wonderland Eurasia, ki je od danes novi turški simbol ponosa.

Toplejše vreme je pred vrati in nekateri že načrtujejo svoj poletni oddih. Če se tudi tvoji možgani počasi pripravljajo na dolge poletne dni in že razmišljajo o počitku,  si lahko letos omisliš popolnoma drugačen dopust, kot si ga bil vajen doslej.

V srcu Turčije v Ankari se je namreč odprl uradno največji tematski park v Evropi. In kot pove njegovo ime, Wonderland Eurasia, ta ponuja številna čudežna doživetja, v katerih bodo uživale vse generacije.

Na 1,4 milijona kvadratnih metrov je postavljenih več atrakcij, kot so vlakci smrti, odri za koncerte, gromozanski šotori, sobe s hologrami in interaktivnimi animacijami, roboti in še veliko več! Na mestu “zločina” je tudi džungla s 70 dinozavri, postavljena na 20.000 kvadratnih metrih.

Ne samo, da boste uživali v atrakcijah tematskega parka Wonderland Eurasia, temveč boste lahko spoznali življenje na Zemlji od prazgodovine, kamene dobe in antične civilizacije do sodobnosti ter novega začetka.

Pri gradnji parka so imeli arhitekti v mislih tudi okolje – posadili so namreč 2 milijona rastlin in dreves ter postavili solarne panele, iz katerih naj bi se napajal dobršen del parka.

View this post on Instagram

Tarih öncesi çağlar Wonderland Eurasia'da yeniden canlandı! Dinozor Müzesi, Dinozor Ormanı ve T-Rextoran üniteleriyle milyonlarca yıl öncesinin dünyası günümüzle buluştu! Size de bu muhteşem atmosferi deneyimlemek kalıyor! Prehistoric times revived in Wonderland Eurasia! The Dinosaur Museum, the Dinosaur Forest and the T-Rextoran units have met the world of millions of years ago! You are invited to experience this wonderful atmosphere! #WonderlandEurasia #Wonderland‬⁩ ⁦‪#ankara‬⁩ #Türkiye #turkey #eğlence #fun #entertainment #heyecan #park #adventure #adventuretime ⁦‪#themepark‬⁩ ⁦‪#rollercoaster‬⁩ ⁦‪#coaster‬⁩ ⁦‪#rollercoasters‬⁩ #amusementpark #amusement #instagood ⁦‪#страначудесевразии‬⁩ ⁦‪#страначудес‬⁩ ⁦‪#Анкара‬⁩ ⁦‪#treizeitpark‬⁩ ⁦‪#abenteuer‬⁩ ⁧‫#سفر‬⁩ ⁧‫#رحلات‬⁩

A post shared by Wonderland Eurasia (@wonderlandeurasia) on

Poleg tega, da bo park zabaval ljudi z vseh koncev sveta, naj bi ta imel tudi pozitivne učinke na turško ekonomijo. Pričakuje se, da bo park vsako leto obiskalo več kot 5 milijonov ljudi, kar naj bi prineslo do 10 milijonov evrov dobička.

Na enem mestu bo tako združeno vse tisto, kar ste lahko videli v različnih parkih po svetu. Vstop je do 31. marca prost, z aprilom pa bodo obiskovalci odšteli 25 lir, kar je približno 4 evre.

Dodatne Informacije

Več informacij:
wonderlandeurasia.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!