Ogarden Indoor Farm: domači vrt popolnoma drugače

Onesnažen zrak in pesticidi že precej dolgo vplivajo na kakovost sadja in zelenjave. Vprašanje, kako zdrava je čisto vsaka zelenjava, ki jo zaužijemo, je zelo tehtno, saj strupi za zaščito pred škodljivci še zdaleč niso nedolžni, po nekaterih raziskavah so celo rakotvorni. Kaj storiti, da bomo lahko spet uživali popolnoma naravne jagode in solato?

Ogarden Indoor Farm je zagotovo eden od načinov. Gre namreč za nekakšno komoro, v kateri lahko naenkrat vzgojite do 100 rastlin. Zelenjava in zelišča so v Ogardnu razporejena po celi krogli oz. komori, ki se ves čas vrti. V sredini je nameščena žarnica, ki oskrbuje rastline s svetlobo, zalivanje z vodo pa je potrebno le nekajkrat tedensko. Za Ogarden Indoor Farm ponujajo tudi različna semena, od grškega origana pa do zelene solate. Seveda pa lahko uporabite tudi svoja. Pod komoro se nahaja še predalnik, v katerega lahko spravite potrebno orodje.

Z uporabo Ogardna naj bi okolju škodovali kar za 98 % manj kot z običajno pridelavo zelenjave. Narava nam, mi naravi. Tako bi moralo biti.

PREBERITE ŠE: PLAVAJOČI ZELENJAVNI VRT V NEW YORKU

Galerija slik: Ogarden Indoor Farm

Dodatne Informacije

Več informacij:
ogarden.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Black Friday 2020: Apple izdelki po noro znižanih cenah za črni petek