fbpx

OnePlus Nord: pametni telefon z dvojno selfie kamero

OnePlus je uradno naznanil pametni telefon Nord, svoj prvi resnejši poskus v srednjem cenovnem razredu vse od nesrečnega modela OnePlus X iz leta 2015. In kljub temu, da se cena začne že pri 419 evrih, si telefon veliko svojega DNK-ja deli z nedolgo nazaj izdanima OnePlus 8 in OnePlus 8 Pro, ki veljata za letošnja paradna konja znamke.

OnePlus Nord imaš še vedno 1080p OLED-zaslon s hitrostjo osveževanja pri 90Hz, podporo omrežju 5G, hitro brezžično polnjenje s pomočjo tehnologije Warp Charge 30 Wireless in pa enak senzor z 48 MP na glavni kameri. Seveda to še ne pomeni, da niso bili pri doseganju nižje cene prisiljeni v sprejemanje nekaterih kompromisov, med katerimi gotovo izstopa procesor, saj model Nord za razliko od paradnih konjev poganja počasnejši Snapdragon 765G. Med kompromisi je tudi nekoliko manjši zaslon (6,44 palcev) brez ukrivljenosti.

Glavni kameri na zadnji strani Norda delajo družbo še makro kamera z 2 MP, senzor globine s 5 MP in pa širokokotna kamera z 8 MP, kjer so sklenili naslednji kompromis, saj ima slednja polovico ločljivosti v primerjavi s serijo 8. Tehnično gledano ima Nord celo eno kamero več kot pa model OnePlus 8 (ta senzorja za globino namreč nima), a najpomembneje je, da ima tista kamera, ki jo bomo dejansko uporabljali za fotografiranje, popolnoma enak 48-megapikselni senzor Sony IMX586. S sprednjo serijo kamer Nord postavlja nove standarde, saj boste tukaj našli kar dve kameri, vključno z širokokotno kamero z 8 MP s 105-stopinjskim vidnim poljem, kot tudi “tradicionalno” selfie kamero z 32 MP.

OnePlus Nord
OnePlus Nord

Vse to doponjuje baterija s 4.115 mAh, ki je le za las manjša od 4.300 mAH baterij v seriji 8.

Nord bo na voljo v modri in sivi barvi z 8 GB oziroma 12 GB delovnega pomnilnika in pa z 128 GB oziroma 256 GB notranjega pomnilnika. V Evropi bo na voljo od 4. avgusta.

OnePlus Nord
OnePlus Nord

 

Dodatne Informacije

Več informacij:
oneplus.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!